Artiklar

Gillar du att förkovra dig och läsa mer om olika ämnen? Vi har samlat en mängd artiklar som rör allt från hotell, restaurang, spa, konferens eller event till miljö och CSR. Filtrera ämnena nedan för att finna det som intresserar just dig.

Filtrera artiklar

Senaste artiklarna


Drinkar på Arken Hotel restaurang
MAT & DRYCK

Goda drinkar på Arken Hotel

När du är gäst hos oss kanske du vill lyxa till det lite extra, före eller efter middagen, med en god drink. I vår lobbybar kan du beställa goda cocktails, drinkar och andra läskande drycker. Avnjutes bäst på valfri plats med utsikt över havet och skärgården. Om du inte vill vänta, bjuder vi här på ett recept som du enkelt svänger ihop hemma.
Läs artikel
Arken Hotel & Art Garden spa i Göteborg
ATT SE & GÖRA, HOTELLET

Roliga saker att göra på Arken i Göteborg

Hos oss kan den som vill, göra så mycket mer än att njuta av god mat, sköna sängar, bad och bastu. Här listar vi allt du kan göra hos oss. Art Garden Spa är en spavärld, men många upplevelser. Barn älskar att få springa av sig på klipporna och det finns alltid något att göra.
Läs artikel

Våra gästers och medarbetares säkerhet är viktig för oss

Vi vill att du som besöker oss ska känna dig trygg med att vi vidtar rekommenderade åtgärder med tanke på coronaviruset covid-19. Nedan följer beskrivning av våra rutiner och riktlinjer för våra gäster och medarbetare.
Läs artikel
MAT & DRYCK

Drinkrecept - Whiskey Smash

Whiskey Smash är en enkel och god drink där whiskeyn balanseras av syran från citron eller lime som är vår variant. Det gör den lätt att älska även för den som annars inte är så förtjust i whiskey.
Läs artikel
ATT SE & GÖRA

Så spelar du Cornhole

Spelet går ut på att kasta påsarna från ena brädan till den andra. Först till 21 poäng vinner.
Läs artikel
Rya skog nära arken hotell och spa i göteborg
ATT SE & GÖRA

Rya Skog - ett smultronställe i Göteborg

Nära Arken ligger vackra Rya Skog. En lite bortglömd pärla som ligger inklämd mellan Ryaviken och Skarvikshamnen. Passa på att göra en utflykt när du ändå besöker oss. Ett magiskt besök väntar dig!
Läs artikel
HOTELLET

Ta med hunden på hotell

På Arken hotell får du gärna ta med dig din hund och slipper ordna hundvakt inför din vistelse hos oss. Varmt välkommen både du och din hund!
Läs artikel
SPA & HÄLSA

Träna hemma med några enkla övningar

Med hjälp av små medel kan du med lätthet träna hemma för att få till träningen naturligt i vardagen. Alla pass behöver inte vara så långa, det räcker med några enkla övningar för att stärka kroppen.
Läs artikel
SPA & HÄLSA

Meningen med livet ...

Vad är egentligen meningen med livet? Det tvistar de lärde om och denna sägen säger en del om hur olika vi ser på detta ämne. Vad anser du?
Läs artikel
Naturgym på Arken Hotel
ATT SE & GÖRA, SPA & HÄLSA

Träna utomhus i vårt naturgym

Längst ner i trädgården hos oss hittar du vårt naturgym. Som vår gäst kan du använda det fritt när du vill. Här tränar du hela kroppen i stationer med olika vikter.
Läs artikel
Tvagning på Art Garden Spa
SPA & HÄLSA

Tvagning på Art Garden Spa

Att varva ner och medvetet skölja bort veckans stress och förbereda sig för baden, är en viktig procedur i den japanska spa-ritualen. I våra vackra tvagningsrum inleder du ditt besök hos oss med en stunds meditativ tvagning då du under tystnad skrubbar dig ren med våra sköna spa-produkter och sköljer bort såväl tvål som stress och söndrande tankar.
Läs artikel
ATT SE & GÖRA

Så spelar du Shuffleboard

Shuffleboard kan förenklat förklaras som en variant av curling, men utan is. Det är ett spel som kräver taktik, pricksäkerhet och nerver av stål. Spelet passar stora som små. Shuffleboard är gratis för dig som hotellgäst.
Läs artikel
Arken Hotel & Art Garden spa i Göteborg
SPA & HÄLSA, ATT SE & GÖRA

Må bra av naturen - gå en sinnespromenad i Tankegången

Har du provat att gå en sinnespromenad någon gång? Om inte så rekommenderar vi det varmt. En promenad på Tankegången kan ge dig nya upplevelser och är perfekt när du känner dig stressad och behöver landa i din kropp. Framför allt övar du dig i att vara närvarande i nuet.
Läs artikel
surdeg bröd på arken hotell i göteborg
MAT & DRYCK

Recept på surdegsbröd

Ett av våra gästers favoritbröd är surdegsbrödet som Sandra bakar flera gånger i veckan. Grunden är en vetesurdeg som heter Glenn. Den är alltså hemligheten till vårt goda bröd som serveras till alla mål vi serverar, frukost, lunch och à la carte. Lyxigt med hembakat bröd eller hur? Här bjuder vi på receptet.
Läs artikel
MAT & DRYCK, MILJÖ & CSR

Gör egen marmelad på övermogen frukt

Att ta hand om det naturen ger oss känns viktigt för oss. Därför slänger vi ingen frukt utan räddar den genom att göra egen marmelad som vi bjuder våra konferensgäster på.
Läs artikel
Varma källor utomhus på Art Garden Spa
SPA & HÄLSA

Din guide till en bra spaupplevelse

Ta dig runt hos oss med en spakompass! Vi har tagit fram olika kort uppbyggda kring vår filosofi på Art Garden Spa – De fem elementen. På varje kort finner du instruktioner för hur du tar dig runt på spa enligt denna filosofi.
Läs artikel
Kopparkar på arken spa hotell i göteborg
SPA & HÄLSA

Tänk på andningen

Den 3:e februari varje år inträffar Andningens dag. Det är en dag som syftar till att sprida kunskap om andningens betydelse för vår hälsa. Att tänka på andningen är något som vi kan göra regelbundet för att må bättre.
Läs artikel
MÖTEN & EVENT, MILJÖ & CSR

Arkens klimatsmarta(re) möte

Redan när du väljer att konferera hos oss gör du ett medvetet val, eftersom vår konferensanläggning är miljöcertifierad enligt Svanens riktlinjer. Men utöver att din konferens är bra ur ett miljöperspektiv, bidrar du även till ett trädplanteringsprojekt i Etiopien när du bokar vårt klimatsmartare möte.
Läs artikel
cake pops till alla hjärtans dag
MAT & DRYCK, MILJÖ & CSR

Cake pops av överbliven kaka

Efter varje konferensfika blir det ofta en hel del bullar och mjuka kakor över. Istället för att slänga kakorna sparar Helena dem för att göra cake pops vilket är väldigt populärt bland våra konferensgäster. Hållbart och väldigt gott. Testa själv!
Läs artikel
MILJÖ & CSR

Samarbete med Generation Waste

Allt arbete inom vår verksamhet ska bidra till en hållbar utveckling, där hushållning med resurser och kretsloppsanpassning är vägledande. Av den anledningen samarbetar vi med hållbarhetsföretaget Generation Waste för en mer hållbar och klimatsmart hantering av kökets råvaror.
Läs artikel
Volvomuseum i Arendal vid Arken Hotel & Art Garden Spa
ATT SE & GÖRA

Volvos historia från 1927 till idag – besök Volvo Museum

Vackert beläget, precis intill havet i Arendal på Hisingen i Göteborg, kan du som besökare beskåda Volvos historiska arv från de tidigaste modellerna till dagens. Volvo Museum ligger med gångavstånd från hotellet och det går att köpa inträde i vår reception.
Läs artikel
MÖTEN & EVENT

MindKonferens – Hjärnsmart möte

Hur gör man för att åstadkomma en riktigt bra konferens som är effektiv och inspirerande, samtidigt som den bidrar till en hälsosam mental balans? Med vårt nya koncept MindKonferens får ni verktygen för ett effektivt möte, samt support av en Mindworkout-coach. Ge hjärnan optimala förutsättningar för att hålla kreativiteten på toppnivå genom hela mötet!
Läs artikel
MILJÖ & CSR

Bin – viktiga miljöarbetare

På Arken Hotel & Art Garden Spa har vi två bisamhällen. En bikupa nära entrén och en nere vid vårt Naturgym. Runt omkring hotellet finns det gott om blommor som bina älskar att besöka. Går du förbi en rabatt slås du av den surrande melodin som spelas från alla blommor fulla med bin. Det är inte bara vackert för ögat med andra ord!
Läs artikel
Colorlift ansiktsbehandling på Art Garden Spa
SPA & HÄLSA

Colorlift-behandling

Colorlift är en revolutionerande behandling som ger ett naturligt lyft, utan kirurgiska ingrepp. Här kombineras avancerad teknologi med kinesisk läkekonst och färgterapi som tillsammans motverkar hudens åldrande, förbättrar spänsten, reducerar rynkor, dämpar svullnader och mörkar ringar runt ögonen.
Läs artikel
SPA & HÄLSA

Wu Xing – De fem elementen

Wu Xing kan översättas till de fem elementen, vilka är eld, jord, metall, vatten och trä. Det är dessa fem element som används för att beskriva den fysiska världen. På Art Garden Spa har vi två signaturbehandlingar som är baserade på Wu Xing, en ansiktsbehandling och en helkroppsbehandling.
Läs artikel
Bastu på art garden spa hotell i göteborg
SPA & HÄLSA

Ångbastu, saltbastu och klassisk torrbastu

I vår bastuoas är det sinnena som regerar. Iskallt samsas med ångorna, värmen genomsyras av sköna välgörande eteriska dofter. Låt värmen göra gott i naturstensbastun eller njut av vår ång- och saltbastu där äkta natursalt stärker dina luftrör.
Läs artikel
näckrosor
MILJÖ & CSR

Vårt miljöarbete

Det känns viktigt att kunna bidra till något mer än bara sköna upplevelser hos oss. Här kan du läsa om vad vi gör för att ta ansvar för hur vi påverkar samhället, ur såväl ett ekonomiskt, miljömässigt som socialt perspektiv.
Läs artikel
Solvatten - CSR för Varbergs Stadshotell & Asia Spa - bild MamaMikes
MILJÖ & CSR

Solvatten – Allt startar med rent vatten

Solvatten är en 10-liters portabel vattenrenare som renar och hettar upp vatten med hjälp av solljus. Våra hotell har gett 45 familjer möjlighet till rent vatten genom att skänka 50 000:- till Solvatten.
Läs artikel
Gravid på Varberg Stadshotell & Asia Spa
SPA & HÄLSA

Spa för dig som är gravid

Att röra på sig, träna och vara i bra form hjälper dig under din graviditet. Även avspänning kan vara ett sätt att minska stress och förbättra sömnen. Prova till exempel avslappning, meditation, yoga eller en skön behandling.
Läs artikel
färga ägg naturligt - arken spa hotell i göteborg
MAT & DRYCK

Färga ägg naturligt

Att måla ägg till påsk är ju en klassiker, men visste du att man kan färga ägg med olika livsmedel som exempelvis blåbär, lökskal, rödbetor eller kaffe?
Läs artikel
presentkort på arken hotell i göteborg
HOTELLET

Tips på paketinslagning

När du ger bort ett presentkort som julklapp kan det vara roligt att sätta sin egen prägel på paketet. Vi har använt våra kreativa fingrar och gjort ett tips som går åt det gröna hållet. Här delar vi med oss av enkla tips på hur du kan piffa till dina julklappar och presenter.
Läs artikel
HOTELLET

Julklappstips

Funderar du på vad du ska ge i julklapp till någon som har allt? Bästa julklappen enligt oss är ett presentkort där mottagaren själv kan välja innehåll. Det kan vara laddat med avkoppling på spa, middag eller en mysig hotellövernattning. Vi vågar lova att det är en uppskattad julklapp! Beställ direkt eller läs mer om våra tips nedan.
Läs artikel
rawfoodbollar på arken hotell i göteborg
MAT & DRYCK

Rawfoodbollar istället för chokladbollar

Chokladbollar i all ära, men det är minst lika gott att göra en nyttigare variant. Här bjuder vi på receptet. Slurp!
Läs artikel

Vår historia

En plats med traditioner. Det är ingen slump att Arken Hotel & Art Garden Spa ligger där det ligger. Läs mer om vår historia och om området Arendal.
Solvatten - CSR för Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Vårt CSR-arbete

Vi tycker att det känns det viktigt att kunna bidra till något mer än bara sköna upplevelser hos oss. Ingen kan göra allt, men vi kan alla göra något.

Jobba hos oss

Brinner du för servicebranschen, kanske Arken Hotel & Art Garden Spa är rätt arbetsplats för dig?