Du är här

2016
2 januari 2017

Årets nyårslöfte - balans i vardagen

Många är det som ger ett nyårslöfte där på nyårsnatten. Kanske handlar det om att uppfylla en dröm, börja träna eller kanske spara pengar till en resa eller hotellövernattning.

Vi tycker att allas nyårsdröm borde vara att ge sig själv balans i livet och mysa lite mer. Ordet Välmående kanske kunde vara målbilden för 2017? Hur just DU ger dig själv välmående, det vet bara du. Men det kan vara bra att ta sig en funderare på vad som faktiskt får dig att må bra i vardagen.

Här kommer fyra tips på vägen:

1. Umgås med din vänner IRL

Tänk på att det är viktigt att se till att träffa dina vänner i verkliga livet (IRL) och inte bara via sociala medier. För att må bra är det viktigt att fokusera på den du pratar med och faktiskt uppleva varandra. Lämna mobilen hemma eller låt den ligga kvar i väskan på ljudlöst så att ni verkligen kan umgås.

2. Sakta ner

Hitta de ritualer och aktiviteter som får dig att må bra. Yoga är ett väldigt bra sätt att varva ner samtidigt som du passar på att bygga upp en inre styrka. Att boka in en dag i kalendern som du lämnar helt blank utan måsten är också ett hett tips till att sakta ner. Läs en bok, gå en lång promenad eller drick en kopp te framför brasan.

3. Lev i nuet

Försök att fokusera på att bara göra en sak i taget. Ät utan att titta på TV, prata i telefon utan att slänga in en tvätt, promenera utan att lyssna på något i hörlurarna.

4. Njut av maten

Handla lokalt och säsongsanpassat så ofta du kan. Se till att äta färgrik mat som glädjer ögat och undvik att slänga i dig saker i förbifarten. Sist men inte minst - en enkel kvällsmat smakar mycket godare tillsammans med andra, så boka in en date med vännerna även på vardagar.

Upplagd av Arken Hotel och Art Garden Spa 2017-01-02 15:10 | Kommentarer: Inga
Etiketter:
Follow

Läs och lämna kommentarer

Lägg till ny kommentar