Du är här

2016
19 juli 2016

Arkens trädgårdar i sommarskrud

Sommaren är ljuvlig på hotellet och Arkens trädgårdar är vackrare än vanligt. I dammen utanför bastun blommar näckrosorna vackert och trollsländorna kryssar över vattenytan.

Att spendera vackra sommardagar på dessa klippor och försöka bestämma sig för om det är skönast i den varma källan eller i hängmattan är ett angenämt tidsfördriv. 

Vi har en mängd solstolar utplacerade på våra verandor som är uppbyggda runt klipporna också. Som små trädgårdsrum överallt.

Kanske att man behöver sträcka lite på benen och tar på morgonrocken för en liten promenad ner till köksträdgården.

Här växer det så det knakar! 

Och visst går kockarna hit och plockar att knippe då och då för att använda i de väldoftande grytorna.

Man behöver inte plöja upp hela gräsmattan och anlägga flera hundra kvadratmeter köksträdgård att för att förse sig med färska grönsaker under sommaren. Det kan man göra på mycket mindre yta.

Att använda pallkragar och krukor med riktigt bra näringsrik jord är väldigt praktiskt. Då slipper du dessutom att rensa ogräs. Se till att vattna ordentligt under de varma perioderna, gärna på kvällen.

På denna yta har vi då och då yogapass och det är också roligt för barn att springa runt här under varma sommardagar.

Vill man ta del av vår vilda trädgård så tycker vi att man ska ta en promenad runt anläggningen. Vackert och grönt så det förslår.

Just nu är det nog den vackraste tiden på året för växtälskare som oss.

Om ett par månader har dessa blommor ersatts av smaskiga bär för våra gäster att plocka. Men nu, först, önskar vi alla våra gäster och personal en riktigt härlig sommar och sköna lediga dagar.
Missa inte våra sommarerbjudanden här>>

Upplagd av Arken Hotel och Art Garden Spa 2016-07-19 08:01 | Kommentarer: Inga
Etiketter:
Follow

Läs och lämna kommentarer

Lägg till ny kommentar