2016
17 februari 2016

Dessa vinterdagar med minusgrader gör det extra skönt att krypa ner i de varma utekällorna på Art Garden Spa.

Eller kanske sätta sig i en av de två varma bastur som sträcker sig ut över en isklädd damm. Tänk att bara inom några månader byts is mot näckrosor... Vi älskar verkligen säsongernas skiftningar här på spa och de genomsyrar hela vår filosofi.

Att värma sig med en kopp te en stund vid brasan är också skönt dessa dagar.

Inne i orangeriet bor just nu vår pelargonsamling och sprider en härlig doft av citrongräs om man gnuggar lite försiktigt på Dr Westerlunds bladverk.

Tänkvärda ord i februari. Hjärta på det. 

I orangeriet är det skönt att slå sig ner och pausa i badandet. Här inspireras du av dofter och synintryck från vår flora av trädgårdsväxter och örter. Slå dig ner med en bok och låt tankarna sväva iväg.
Har du tur så kanske du kan få en pratstund med vår trädgårdsmästare som alltid har något på gång.

Här tar vi vara på vinterns amaryllislökar och kommer sedan plantera ut dem. Vi försöker tänka klimatsmart och hållbart i alla läger här på hotellet.

Om du har besökt oss någon gång så har säkert dessa vackra handfat fångat din blick. De är skapade i Varberg av keramikern Ingvar Bengtsson.
Ingvar är en lokal krukmakare och håller till i hamnen i Varberg där vårt systerhotell, Varbergs Stadshotell & Asia Spa, också är ligger. 

Dessa fotbad kommer från samma keramiker och är en väl använd och uppskattad del av Art Garden Spa. Här blickar du ut över klipporna, hamninloppet och dess båttrafik. Väldigt vackert!

Vill du ha ett bra recept på fotsalt då du har hemmaspa? Klart du vill! ;)

Blanda 2 dl grovt salt, 0,5 dl kallpressad olivolja, 10-30 droppar äkta eterisk rosmarinolja och 4 kvistar rosmarin.
Lägg saltet i en ren glasburk och använd vid ditt nästa fotbad. Så skönt! 

Hur ser våren ut för dig? Vill passa på att tipsa om vårt påskpaket med fokus på köket och signerad middag med Pelle Danielsson från Hos Pelle och vårt paket med Roséprovning i maj. Önskar dig en fin vecka nu.

Upplagd av Kristin Lagerqvist 2016-02-17 11:22
Etiketter: Arken tipsar, Spa
Follow
27 januari 2016

På Art Garden Spa hämtar vi inspirationen från läran om årstidernas inverkan och de fem elementen - Trä, Eld, Jord, Metall och Vatten.  
Varje element finns i årstidernas växlingar - i naturen och i våra kroppar - var och en med unika karaktärsdrag.

Vi har inrett vår spaavdelning efter årstider och du finner vår, sommar, höst och vinter i våra miljöer.
"Sommar" ser du här ovan - Koppla av en stund i vårt ljusterapirum och känn livskraften fyllas på. 

Under lördagar och söndagar öppnar vi upp till området kring Sjögången. Ta passagen genom vårt orangeri så hittar du rätt.

Uppe i Sjögången finns det härliga umgängesytor och frukt för alla gäster.

Du kan även beställa en god smoothie och smaskiga rawfoodbollar för lite extra energi. Det ryktas att personalen även serverar tryfflar för den sockersugna ... ;)

En bra idé är att ta med godsakerna till Orangeriet och mysa där inne bland alla pelargoner innan Du som gäst återgår till bastu eller bad.

Eller det kanske är dags för en skön stund med en bok? Har du inte med dig en egen favorit så har vi blädderex att låna.

Under ditt spabesök får du inte heller missa en stund i dessa kar fyllda med varma stenar. Lägg en filt över dig och slut ögonen. Magiskt skönt och avkopplande.

Nu när vi redan har din uppmärksamhet här på bloggen så vill vi gärna tipsa om vårt populära champagnepaket den 13e februari.
Att pausa spaupplevelsen för ett prova champagne, ostron och kaviar i badrocken låter ju nästan för bra för att vara sant, eller hur?

Upplagd av Kristin Lagerqvist 2016-01-27 14:10
Etiketter: Arken tipsar, Orangeri
Follow