Du är här

2016
17 februari 2016

Ett besök på Art Garden Spa

Dessa vinterdagar med minusgrader gör det extra skönt att krypa ner i de varma utekällorna på Art Garden Spa.

Eller kanske sätta sig i en av de två varma bastur som sträcker sig ut över en isklädd damm. Tänk att bara inom några månader byts is mot näckrosor... Vi älskar verkligen säsongernas skiftningar här på spa och de genomsyrar hela vår filosofi.

Att värma sig med en kopp te en stund vid brasan är också skönt dessa dagar.

Inne i orangeriet bor just nu vår pelargonsamling och sprider en härlig doft av citrongräs om man gnuggar lite försiktigt på Dr Westerlunds bladverk.

Tänkvärda ord i februari. Hjärta på det. 

I orangeriet är det skönt att slå sig ner och pausa i badandet. Här inspireras du av dofter och synintryck från vår flora av trädgårdsväxter och örter. Slå dig ner med en bok och låt tankarna sväva iväg.
Har du tur så kanske du kan få en pratstund med vår trädgårdsmästare som alltid har något på gång.

Här tar vi vara på vinterns amaryllislökar och kommer sedan plantera ut dem. Vi försöker tänka klimatsmart och hållbart i alla läger här på hotellet.

Om du har besökt oss någon gång så har säkert dessa vackra handfat fångat din blick. De är skapade i Varberg av keramikern Ingvar Bengtsson.
Ingvar är en lokal krukmakare och håller till i hamnen i Varberg där vårt systerhotell, Varbergs Stadshotell & Asia Spa, också är ligger. 

Dessa fotbad kommer från samma keramiker och är en väl använd och uppskattad del av Art Garden Spa. Här blickar du ut över klipporna, hamninloppet och dess båttrafik. Väldigt vackert!

Vill du ha ett bra recept på fotsalt då du har hemmaspa? Klart du vill! ;)

Blanda 2 dl grovt salt, 0,5 dl kallpressad olivolja, 10-30 droppar äkta eterisk rosmarinolja och 4 kvistar rosmarin.
Lägg saltet i en ren glasburk och använd vid ditt nästa fotbad. Så skönt! 

Hur ser våren ut för dig? Vill passa på att tipsa om vårt påskpaket med fokus på köket och signerad middag med Pelle Danielsson från Hos Pelle och vårt paket med Roséprovning i maj. Önskar dig en fin vecka nu.

Upplagd av Kristin Lagerqvist 2016-02-17 11:22 | Kommentarer: Inga
Etiketter: Arken tipsar, Spa
Follow

Läs och lämna kommentarer

Lägg till ny kommentar