Du är här

2016
21 september 2016

Ny köksmästare på plats i höst

En ny köksmästare tar plats i vårt utomordentliga kök på Arken denna höst. Johan Friberg fyller kockrocken efter att vår Lena lämnat oss för nya spännande äventyr. Vi är helt övertygade att han kommer anta denna utmanande och roliga uppgift galant och ser fram emot att smaka av det som komponeras i vårt kök framöver.


Denna erfarna 40-åring har lång erfarenhet i branschen, hela 25 år faktiskt. Han har tidigare jobbat på stjärnkrogen Bagatell i Oslo och nu senast Liseberg. Johan pratar med värme om sitt intresse för matlagning och är en stolt deltagare i kocklaget Culinary team west of Sweden, som tävlar i OS i höst. Då tävlar man i ett 12-mannalag och har en lagkapten. Här är det full fokus på utseendet på tallriken och många vakande och granskande ögon som tycker till.
Detta är både inspirerande och nätverkande för en kock i hans position, men framförallt är det ett spännande äventyr som ger energi.

När vi frågar Johan om vad han ser fram emot inför sin anställning hos oss i höst så svarar han att det ska bli spännande att få ihop ett helhetskoncept för köket. Där man lyfter i trädgården, som ligger oss varmt om hjärtat, så det går en röd tråd genom anläggningen. Eller grön kanske man ska säga... ;)

På fritiden cyklar Johan Mountainbike, övar i kocklaget eller spenderar tid med sin 12-åriga dotter.

-Har du något tips att dela med dig från köket Johan?
-Ja, ofta har man för varm temperatur i både ugn och på platta då man tillagar mat. Testa att sänka några grader och låt matlagningen ta några extra minuter, det tjänar du på. Maten blir mycket saftigare, det gäller kött, fisk och grönsaker. Speciellt tillagning av fisk. Stressa inte maten. :)

Från och med september månad jobbar Johan i vårt kök och vi hälsar honom varmt välkommen.

Upplagd av Arken Hotel och Art Garden Spa 2016-09-21 08:21 | Kommentarer: Inga
Etiketter:
Follow

Läs och lämna kommentarer

Lägg till ny kommentar