Du är här

Konferensförfrågan

Boka rum & frukost

Smarta och effektiva möten

Skapades av Arkens flexibilitet

Genom en kreativ lösning slipper IAC Group onödiga investeringar i nya mötesrum när de egna ytorna inte räcker till. Tillsammans med Arken Hotel & Art Garden Spa i Göteborg har man tagit fram en flexibel lösning som dessutom har gett positiva effekter för mötesdisciplinen.

International Auto Components (IAC) Group är en global koncern med 32.000 anställda, verksam som underleverantör inom fordonsindustrin. Kunderna är bland annat stora svenska aktörer som Volvo Cars, Scania och Volvo Lastvagnar.

Ladda ner checklistan för en smart och effektiv konferens

Niklas Samuelsson är Director of Change Management med ansvar för affärsutveckling och förändringsprocesser i Sverige. “Mitt jobb handlar om att hantera alla typer av förändringar. Ofta handlar det om stora genomgripande projekt. Det kan vara att vi flyttar på maskin från en fabrik till en annan eller att vi ändrar i någon av våra produkter.” 

Men i början av 2016 stod Niklas och hans kollegor i Göteborg inför en annan typ av utmaning. På utvecklingssidan var det mycket att göra. Många nya projekt var igång och trycket blev för stort på de egna lokalerna. 

- “På Göteborgsfabriken finns ett antal konferensrum som täcker behovet i normalläget, men nu räckte inte ytorna längre till och vi behövde hitta en lösning snabbt.” fortsätter Niklas.

IAC Group långtidshyr ett stående konferensrum hos Arken

Tillsammans med Håkan Blomdahl på Arken Hotel & Art Garden Spa, hittade man snabbt en lösning som gjorde att IAC Group kunde undvika att ta i anspråk mer av fabriken som kontorsyta eller göra dyra ombyggnationer för att klara behovet av fler mötesrum.

Istället långtidshyr IAC Group numera ett konferensrum på Arken. Rummet ingår i IAC Groups vanliga interna bokningssystem för mötesrum och är tillgängligt för hela företaget att använda. Precis som bolagets övriga rum.

Skicka in din konferensförfrågan till oss

Lösningsorienterad personal nyckeln till lyckat samarbete

Enligt Niklas Samuelsson gick det lätt att hitta en bra lösning, tack vare flexibel och kreativ personal på Arken. “De är inte rädda för att hitta lösningar som är lite annorlunda. Som när vi pratade om att ha ett stående konferensrum, var svaret direkt ‘inga problem’ och så hittade vi ett upplägg som fungerar bra både för oss och för Arken.”

Arken Hotel & Art Garden Spa är en stor anläggning med många mötes- och konferensrum i alla storlekar, vilket gör det möjligt att erbjuda den här typen av speciallösning för att tillgodose en kunds behov.

“Det är riktigt smart. Så länge vi har ett behov så kommer vi att utnyttja det här. Om behovet minskar så tar vi bort det. Det går ju i perioder, i cykler” förklarar Niklas Samuelsson. “Det är det som är så perfekt. Det är en flexibel lösning för oss där vi kan använda Arken som en avlastning.

Boka en visning hos oss för att se våra konferens, spa och övernattningsmöjligheter.

Konferensrum utanför kontoret ger effektivare möten

En positiv effekt av speciallösningen med konferensrummet på Arken har varit den goda mötesdisciplinen till följd av att man kommer ifrån det vanliga arbetet. “När vi åker till Arken och har ett möte så tror jag att vi har ett effektivare möte. Det är lätt att få alla att fokusera” berättar Niklas Samuelsson. “Det är snabbt och smidigt att ta sig hit, men vi kommer ändå lite utanför vår dagliga verksamhet. Man blir lite mindre störd, lite mindre tillgänglig.”

Det stående konferensrummet är ett nytt upplägg för IAC Group, men de har använt Arken till möten och konferenser under många år. Anläggningen ligger bara fem minuter med bil från IAC:s Göteborgsfabrik. Närheten, det stora utbudet av mötesrum, och kapaciteten att omhänderta stora grupper hotellgäster, gör Arken till en självklar partner för IAC Group.

“Vi har alltid valt Arken för att det viktiga för oss är att ha ett bra möte” berättar Niklas Samuelsson.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att ta del av nyheter och erbjudanden inom konferensbranschen

FAKTA
International Automotive Components (IAC) är en ledande global leverantör av interiöra fordonskomponenter och system. Bolaget omsatte 5,9 miljarder 2015. IAC Group har 83 tillverkningsanläggningar i 20 länder med huvudkontoret i Luxemburg. De sysselsätter mer än 32.000 personer globalt. För mer information, besök www.iacgroup.com