Du är här

Konferensförfrågan

Boka rum & frukost

Jord

Vecka 32-41

Föda, luft och vatten - allt kommer från Moder Jord. Och ur elden föds just jorden. Med ett starkt jordelement är vi lojala och välbalanserade. Mjälten och magen är kopplade till jordelementet. Njut därför av maten i långsam takt och ät lagom stora portioner. Sensommaren är en fuktig tid på året så undvik högraffinerad, förädlad eller gammal mat och passa istället på att äta närodlat. Jordelementet finner du i vårt vackra aktivitetsrum.

Jord är mitten av de fem elementen och anses därför stå för den stabiliserande kraften av de fyra, född av elden men är ändå som en moder över de andra elementen. Jorden samlar näring från atmosfären, från de växande plantorna och träden och från multnade löv, djur och plantor. Denna transformerande period mellan död och nytt liv ger oss ingredienserna för liv. vår mat, luft och vatten, allt kommer från moder jord.

Kännetecken i jordelementet: En person som domineras av jordelementet har en välbalanserad över och underkropp, lägger lätt på sig på mage och innanlår, känslig för fukt, realistisk, arbetsam, aktsam, känslig, kreativ, omsorgsfull och klok.

Tecken på obalans: En överdriven eller otillräcklig lymfatisk cirkulation, samlar lätt på sig slagg och toxiner, ödem, fettansamlingar, celluliter. I ansiktet blir det lätt finnar, milier, reaktiv och oren hy. Psoriasis och eksem på kroppen på grund av stress. Spänd, nervös och obeslutsam.

För att komma i balans på Art Garden Spa rekommenderar vi våra behandlingar Colorlift, Skrubb, Detox, Detox lyx, Artgarden Signum, Wu Xing Zensation och alla ansiktsbehandlingar. Prova vår Color Relax eller Stilla bad som vi anpassar efter årstid. 

Kropp & Kost: Mjälten och magen är jordelementets organ. Sitt ner när du äter, njut av maten, ät lagom stora portioner, tugga noga, var medveten om att du äter, undvik att samtidigt se på TV eller läsa som tar bort fokus från måltiden.

Sensommaren är en fuktig tid på året så undvik högraffinerad, förädlad eller gammal mat. Det är nu vi verkligen kan passa på att äta närodlat och allt som skördas runt omkring oss. Du är vad du äter! Se till att dricka rent vatten, med lite citron för att rena kroppen.

Torrborstning för att få igång den lymfatiska cirkulationen och utrensning.

Hudvårdsprodukter: Element serien Jord (mellan perioden) Phyto 5

Träning: Grunda och jorda dig t.ex. med qigong eller meditation. Hitta övningar som utmanar styrkan, balansen och stabiliteten. Jobba lite extra med att stärka dina benmuskler som stödjer och förbinder dig med jorden. Använd flödande rörelser/stanna upp t.ex. styrketräning. Gör övningar som utförs nära golvet, nära jorden och som stärker den inre muskulaturen ”kärnan”… <3 


Ring upp mig