Våra gästers och medarbetares säkerhet är viktig för oss

Vi vill att du som besöker oss ska känna dig trygg med att vi vidtar rekommenderade åtgärder med tanke på coronaviruset covid-19. Nedan följer beskrivning av våra rutiner och riktlinjer för våra gäster och medarbetare.

En trygg upplevelse på vårt hotell

Vi följer Folkhälsomyndigheten och regeringens rekommendationer och har fortsatt följande åtgärder:

 • Vi anpassar vårt gästflöde för att undvika köbildning, så att du som gäst alltid kan hålla ett säkert avstånd till andra.
 • Vi har vidtagit extra hygienåtgärder på hotellet med desinficerande medel på ytor där riktlinjerna råder.
 • Som komplement till handtvätt tillhandahåller vi på utvalda platser handsprit för gäster och personal som rör sig på hotellet.
 • Samtlig personal är anställd av hotellet och har gedigen utbildning inom just sitt arbetsområde för att kunna säkerställa högsta möjliga kvalitet.
 • Samtliga medarbetare har fått detaljerad information om viruset och våra skärpta rutiner kring detta, samt vad som gäller om man känner sig sjuk och hängig. Då skall man stanna hemma och endast befinna sig på sin arbetsplats då man känner sig frisk igen. Detta gäller även våra gäster som besöker oss.

 

För dig som besöker Art Garden Spa:

 • Vi är medlemmar i Svenska Spahotell och tillsammans arbetar vi dagligen med att säkerställa vattenkvaliteten samt följa vårt ordinarie kontrollschema för renlighet. Detta gör vi alla dagar året om.
 • Vi håller en hög kvalitet på vatten. Amerikanska motsvarigheten till förvaltningen av miljö och hälsa har undersökt hur coronavirus i allmänhet och Covid-19 i synnerhet beter sig i pooler och bassänger. Det visar sig att coronavirus är enklare att eliminera än andra virus som vi redan idag har skydd mot via reningsverk, filter, klor och UV-ljus. 
 • Vi har sänkt antalet medverkande på aktivitetspass på vårt spa. Ta gärna med egen yogamatta.
 • Vi har vidtagit extra hygienåtgärder på spa med desinficerande medel på ytor där riktlinjerna råder.
 • Känn efter en extra gång om du känner dig sjuk, stanna hemma vid minsta tecken på symtom.

 

Konferens:

 • Vi erbjuder väl tilltagna möteslokaler efter dina behov och önskemål.
 • Vi har lokaler anpassade för onlinemöten och för att streama föreläsningar.
 • Handsprit finns i alla konferenslokaler.
 • Som Safe Hotels – Säkerhetscertifierade hotell är alla våra medarbetare väl förtrogna med säkerheten i stort såväl som vid denna situation.

 

Restaurangen:

 • Vi följer samma medvetna hygienrutiner som alltid, nu skärpta med ytterligare desinficerande medel på utsatta ytor.
 • Vid behov fördelas sittningstider för att sprida antalet samtidiga gäster.
 • Vi ber dig att tänka på avståndet till din nästa.
 • Dagens lunch serveras på tallrik istället för lunchbuffé. Vi erbjuder även take away på dagens lunch.

 

Hos oss sker många möten, både mellan gäster och medarbetare. Vi ber alla att tänka på:

 • Tvätta händerna med varmt vatten och tvål ofta och komplettera gärna med handsprit. 
 • Tänk på avståndet till din nästa.
 • Känn efter en extra gång om du känner dig sjuk, stanna hemma vid minsta tecken på symtom.

 

Avvikande bokningsregler

Under rådande hälsosituation erbjuder Arken Hotel & Art Garden Spa följande bokningsregler för privatbokningar

För nya samt befintliga paketbokningar, där ankomstdatum är senast den 28/2 2022 ges möjlighet att avboka upp till 24 timmar innan bokad vistelse med 100% återbetalning. Med reservation för förlängning om situationen kräver detta, allt för att du som gäst skall känna att det är tryggt att boka hos oss.

Vår bokningsavdelning hjälper dig vid ombokning till annat datum eller om du väljer att avboka din vistelse. Våra gästers säkerhet och rätt till en trygg upplevelse hos oss är vår absoluta prioritet och vi gör vårt yttersta för att svara på frågor och göra din vistelse till det bästa.

OTA: Har du bokat via en så kallad OTA (Online Travel Agency likt Expedia, Booking, Hotels.com osv.) eller bokat ett erbjudande via Secret Escapes eller Coop, vänligen kontakta dem direkt för om- eller avbokning.

För konferensbokningar följer vi Visitas avbokningsregler. Dessa framgår av din offert/bekräftelse. 

 

Information gällande corona/covid-19

Vi följer noggrant händelseutvecklingen och folkhälsomyndighetens allmänna rekommendationer ›

 

Ta hand om dig och varmt välkommen till oss om du är frisk och kry!

Uppdaterad 2022-01-12

Safe to visit

Safe to visit – VISITA

Vi är medlemmar i bransch- och arbetsgivarorganisationen Visita och följer deras och myndigheternas riktlinjer för att minska smittspridningen av covid-19.

Safehotels – Premium

Hotell som erhållit Safehotels certifiering är granskade och godkända enligt Safehotels säkerhetsstandard. Standarden har utarbetats av världens främsta säkerhetsexperter och ligger till grund för att du som gäst skall känna dig trygg. Safehotels certifiering innebär att gästens säkerhet är i fokus och prioriteras under hela vistelsen i hotellets regi. Vi utlovar trygghet i form av kontinuerligt uppdaterad personal, rutinmässiga kontroller av utrustning, flyktvägar och kommunikation mellan brandförsvaret och hotellet.
Proud with passion pin

Proud with Passion

Vår egen kvalitetsstämpel som påminner oss att leverera glädje och service utöver det vanliga för att du som gäst ska trivas extra bra hos oss!