onsdag 01 juni

Kan en slickepott rädda världen?

Välkommen till en hållbar kväll med oss och Daniel Oddhammar från Generation Waste. Daniel håller en spännande föreläsning om hur du minskar matsvinnet i vardagen och därmed bidrar till en bättre miljö. Efteråt bjuds det på en smart, innovativ och hållbar 3-rätters middag. 

Information

Kvällen är tyvärr inställd – nytt datum kommer i höst! 

Datum: 1 juni 2022

Tid: kl. 18.00–ca 21.00

Pris: 295:- inkl. föreläsning & middag

Minska matsvinnet i vardagen

På Arken Hotel & Art Garden Spa jobbar vi aktivt med vårt hållbarhetstänk och samarbetet med Generation Waste är något som pågått under en längre tid. Därför är det extra roligt att nu bjuda in Daniel att hålla en föreläsning kring ämnet matsvinn och vad du kan göra för att bidra till en mer hållbar vardag. 

Program

  • Kvällen börjar med välkomnande och tilltugg kl. 18.00.
  • Därefter får du lyssna på en inspirerande föreläsning om hållbarhet i vardagen, med Daniel Oddhammar, VD på Generation Waste.
  • Vi avslutar i restaurangen och äter en 3-rätters middag tillsammans.

Allt som serveras är givetvis så smart, innovativt och hållbart som det bara går. Varmt välkommen!

Läs mer

OM KVÄLLENS MENY 

"Kvällens meny kommer att vara lagad av ekologiska och medvetna val, där vi även tar vara på de delar av råvarorna som ofta slängs men inte är något fel på – bara man är lite kreativ. Många av ingredienserna är hämtade från kusten, granngården eller vår egen trädgård".

David Sjölander – Kökschef på Restaurang Flora 

Daniel Oddhammar Generation Waste

Om Daniel Oddhammar och Generation Waste

En av mina största förebilder i livet är min mormor. Hon växte upp i Norge under andra världskriget och för henne var det otänkbart att slänga mat. Att ta till vara på det sista från skafferiet och trolla med rester var hon helt fenomenal på.

När jag startade min kockkarriär så jagade köksmästaren mig med slickepotten för att vi skulle ta tillvara på allt som köptes in.

Idag slänger vi mat utan att reflektera och klimatkriserna avlöser varandra. Jag startade bolaget Generation Waste för att skapa en beteendeförändring hos både kockar och gäster, hjälpa olika typer av kök att minska sitt matsvinn och samtidigt öka sin lönsamhet.

Min mission är att fler ska inse skillnaden mellan matavfall och matsvinn, och vilja göra allt för att minimera det sista, både i sina hemmakök och när de besöker en restaurang. Nu när råvarupriserna går upp kommer det att bli viktigare än någonsin att inte slänga mat.

Ska vi rädda klimatet måste vi börja nu!

Vad är matsvinn egentligen?

Matsvinn innebär den ”onödiga” delen av matavfall, dvs de livsmedel som går att äta eller dricka istället för att slängas.