Restaurang

I vår restaurang erbjuder vi genuina smakupplevelser, med maträtter gjorda på naturliga råvaror – de flesta från utvalda producenter i Göteborgsregionen. Vi är en medveten och mysig restaurang med stort fokus på ekologiskt, och har som mål att använda det bästa som respektive årstid har att erbjuda. Välkommen!

Mat för alla tillfällen

Hos oss på Arken Hotel & Art Garden Spa kan du ta del av en fantastisk frukostbuffé alla dagar och dagens lunch måndag–fredag. Lyxa till det med brunch på helgerna, eller varför inte komplettera din vistelse med en middag från vår á la carte-meny? På vår bistromeny hittar du maträtter som sallader och hamburgare. Självklart med vegetariska alternativ.

Brunch på Arken hotell i Göteborg

Frukost & brunch

Inled din dag på Arken med en välsmakande frukostbuffé, eller ta med vännerna på brunch en lördag eller söndag. Umgås och njut av de vackra omgivningarna.
Även jullunch t.o.m. 23/12
buffé i restaurang på arken hotell & spa i göteborg

Dagens Lunch

Vi erbjuder en varierad lunchmeny och salladsbuffé med väl utvalda råvaror. Våra rätter är säsongsbaserade – allt för att framhäva de bästa smakerna för respektive årstid.

Middag à la carte

I vår restaurang gillar vi att experimentera och hitta på spännande rätter till vår à la carte-meny. Vi hämtar inspiration från det svenska köket och råvaror från vår närmiljö.
Räksmörgås på Arken Hotel & Art Garden Spa

Bistromeny

Slå dig ner i lobbyn, luta dig tillbaka och beställ något gott att äta och dricka. Vår bistromeny innehåller lite enklare rätter såsom husets räksmörgås, sallader eller hamburgare.

Julsupé för grupper

555:-/person | Minst 15 personer.
Är ni en grupp som vill träffas för att njuta av god mat och härlig julstämning. Som ett lyxigt alternativ till julbord serverar vi en 4-rätters julsupé. 
Välkommen till vår vädersäkrade terrass

Terrass nära naturen

Från tidig vår, hela sommaren och en bra bit in på hösten kan du sitta ute och äta på vår terrass, oavsett väder. Det är en härlig känsla att sitta och äta med naturen och havet så nära inpå.

Säsongsanpassad meny

Vi anpassar menyn på restaurangen efter de fyra årstiderna och serverar allt från fräscha vårmenyer och somriga grillbufféer till höstmenyer och klassiska julbord. Säsongerna erbjuder olika typer av smaker – och på vår restaurang lyfter vi fram det allra bästa från varje årstid. Mustiga smaker under den ruggiga hösten, och fräscha och svalkande rätter när sommaren står på vid gavel. Boka gärna något av våra paketerbjudanden med övernattning och middag. 

Tips på paketerbjudanden med middag


20% rabatt sön–tors t.o.m. 2 dec

Late night spa

Pris från 1490:-/vuxen
Upplev vårt rofyllda spa under kvällstid. Checka in, ät en god middag och fortsätt vidare till spa där ni lite senare serveras tapas och ett glas bubbel. Övernattning med frukost. 
Brunch på Arken hotell i Göteborg

Spa & brunch

Pris från 850:-/vuxen
Under lördagar, söndagar och utvalda helgdagar kan du njuta av en god brunch och en avkopplande halvdag på Art Garden Spa. 

Med fokus på bra och ekologisk mat

Miljödimensionen är viktig för oss på Arken, och vi har en vision av att fokusera på kvalitet, närproducerat, ekologiskt och klimatsmart. Menyn är skapad med stor kärlek till det vi äter och hur det påverkar miljön runtomkring oss.

Vår ambition är att servera grönlistad fisk, kravmärkt kött och närodlade grönsaker. 

Även dryckesmenyn är anpassad med miljön i åtanke. Att rena och kolsyra vårt eget vatten är också en självklarhet och såväl kaffe som te är rättvisemärkt. Vi vill vara ledande och heltäckande på området gällande det ekologiska utbudet.

Marmelad på räddad frukt

Att ta hand om det naturen ger oss känns viktigt för oss. Därför slänger vi ingen frukt utan räddar den genom att göra egen marmelad som vi bjuder våra konferensgäster på.
cake pops till alla hjärtans dag

Cake pops av överbliven kaka

Efter varje konferensfika blir det ofta en hel del bullar och mjuka kakor över. Istället för att slänga kakorna sparar Helena dem för att göra cake pops vilket är väldigt populärt bland våra konferensgäster. Hållbart och väldigt gott. Testa själv!
Vill du läsa mer?
Blommor vid entré på Arken Hotel & Art Garden Spa

Artiklar om våra favoritämnen

Gillar du att förkovra dig och läsa mer om olika ämnen? Vi har samlat en mängd artiklar som rör allt från hotell, restaurang, spa och konferens till trädgård, miljö och CSR.

Samarbete med Generation waste

Allt arbete inom vår verksamhet ska bidra till en hållbar utveckling, där hushållning med resurser och kretsloppsanpassning är vägledande. Av den anledningen samarbetar vi med hållbarhetsföretaget Generation Waste för en mer hållbar och klimatsmart hantering av kökets råvaror.