Du är här

2016
 • december (4)
 • november (3)
 • oktober (5)
 • september (3)
 • augusti (3)
 • juli (3)
 • juni (6)
 • maj (3)
 • april (4)
 • mars (4)
 • februari (4)
 • januari (1)
 • 16 maj 2017

  För någon vecka sedan var Safe Hotels på plats på vår anläggning för att gå igenom vår hotellsäkerhet.

  Arken är Premiumcertifierade av Safe Hotels

  Alla hotell- och konferensgäster bör veta att alla hotell som är medlemmar i Safe Hotels världen över är granskade och godkända enligt Safe Hotels säkerhetsstandard.

  Arken är Premiumcertifierade av Safe Hotels

  Standarden har utarbetats av världens främsta säkerhetsexperter och ligger till grund för att du som gäst skall känna dig trygg.

  Arken är Premiumcertifierade av Safe Hotels

  Genom att vara certifierade genom Safe Hotels utlovar vi en trygghet i form av kontinuerligt uppdaterad personal, rutinmässiga kontroller av utrustning, flyktvägar och kommunikation mellan brandförsvaret och hotellet.

  Arken är Premiumcertifierade av Safe Hotels

  Även i år blev vi premium-certifierade vilket innebär att vi uppnår de högre kraven för en tryggare vistelse. Det känns tryggt både för oss och för våra gäster.

  Läs gärna mer om Safe Hotels Alliance här »

  Upplagd av Arken Hotel och Art Garden Spa 2017-05-16 09:22
  Etiketter:
  Follow
  2 maj 2017

  I veckan fick vi besök av vår vän Matthias. Han besökte framförallt våra små vänner i bikuporna för att se hur dom har det. Matthias är mycket intresserad av biodling och han hjälper oss att ta hand om våra bikupor. 

  Matthias gjorde en stor vårkontroll av bikuporna och det är väldigt roligt att alla tre bisamhällena har överlevt vintern. Ännu svajar vädret lite mellan varm vårsol och kallare temperaturer, vilket är lite klurigt för bina. Några tappra bin vågade sig ut för att speja och se vilka blommor som har slagit ut. Resten håller sig inne ett tag till i väntan på att det ska bli ytterligare några grader varmare. Än finns det gott om mat i förråden. Men frågan är vem som längtar allra mest efter att sommarblommorna ska slå ut, vi eller bina?

  Vi har sedan i somras tre bisamhällen runt vår anläggning. Bina är viktiga naturvårdare och ovärderliga pollinatörer av våra fruktträd och grönsaker. Vi har ju mycket grönska på området och hoppas att bina stortrivs hos oss. 

  Förra året fick vi lite egen slungad honung som vi kunde servera på hotellet. I år hoppas vi på ännu mer honung då bina är hos oss hela sommaren. Under året har vi serverat vår egna honung till te på spa och på frukostbuffén. I år hoppas vi på mer honung, kanske till och med så att våra gäster kan få köpa med sig en burk hem! 

  Upplagd av Emelie Nyström 2017-05-02 14:54
  Etiketter:
  Follow
  21 april 2017

  Visst har vi en rolig tid framför oss? Vi ser väldigt mycket fram emot sommaren och alla roliga upplevelser som den för med sig. Kika här vad som händer framöver!

  Ny meny 27/4

  Torsk

  Den 27 april byter vi till ny meny och vår kökschef Sebastian ser fram emot att bjuda er på nya smaker. När vi läser igenom menyn och ser allt från kalvytterfilé, lamm och havsabborre till yusumarinerat äpple och fläderpannacotta, så blir iallafall vi mer än sugna på att boka ett bord! Sebastian behöver dessutom en till Souschef, så är även du briljant i köket - sök tjänsten!

  Roséprovning 25/5

  Här är det mycket vårkänslor med roséprovning i början av maj! Du får prova årets nyheter och kanske hitta en ny favorit bland alla roséviner? Paket med spa, övernattning, provning och 4-rätters middag. Här får du pausa spaupplevelsen och gå på roséprovningen i badrock, skönare kan det inte bli! 
  Tillfälle: 25 maj - Roséprovning

  Fira Mors Dag hos oss 27-28/5

  Mors Dag

  Du kanske ska överraska din mamma på Mors Dag? Fira mamma med avkoppling på spa, smakrik 3-rätters middag, övernattning och brunch. Vilken överraskning för mamma! 
  Tillfälle: 27 maj - Fira Mors Dag hos oss

  Vårkänslor från 1190:-/person

  Vi firar vårens ankomst med ett riktigt bra erbjudande för dig - vi har skapat paketet Vårkänslor från 1190:-/person.

  • En övernattning med vår stora frukostbuffé. 
  • Fri tillgång till Art Garden Spa med dess utbud av bad, bastur och aktivitetspass.
  • På kvällen serveras ni en 2-rätters middag i vår restaurang. 
  • Lån av skön badrock och tofflor.

  Erbjudandet gäller ankomst följande datum - 28/4, 1/5, 5/5, 12/5, 24-26/5 samt 4-6/6. 

  Upplagd av Arken Hotel och Art Garden Spa 2017-04-21 10:32
  Etiketter:
  Follow
  6 april 2017

  Snart är det påsk och vad passar inte bättre än att pyssla lite?

  diy färga ägg

  Att måla ägg är ju en klassiker, men visste du att man kan färga ägg med olika livsmedel, blåbär, lökskal och rödbetor. Även kaffe funkar fint. Miljövänligt och bra också!

  diy färga ägg

  Allt du behöver är några kokta ägg, ett glas och överblivet kaffe. Vi valde att placera äggen både stående och liggande för att få ränderna på olika håll.

  • Fyll på med kaffe så att det täcker någon centimeter upp på ägget.
  • Vänta i ungefär fem minuter.
  • Fyll sedan på med vatten så att ytan höjs ytterligare en centimeter på ägget.
  • Vänta fem minuter igen och fortsätt på samma sätt tills ägget är helt täckt eller lämna toppen helt vit.

  Vackert eller hur?

  Upplagd av Arken Hotel och Art Garden Spa 2017-04-06 09:33
  Etiketter:
  Follow
  9 februari 2017

  På Art Garden Spa hämtar vi inspiration från läran om årstidernas inverkan och de fem elementen - Trä, Eld, Jord, Metall och Vatten. Enligt Ayurveda är det dessa livsenergier som världsalltet består av. Varje element finns i årstidernas växlingar - i naturen och i våra kroppar - var och en med unika karaktärsdrag. 

  Ayurveda betyder kunskap om livet och vi arbetar ständigt med att fördjupa vår kunskap. Här hade vi en dag där våra massörer och hudteraputer fick inspiration och fördjupad kunskap inom Ayurvedan. Vi har utvecklat vår signaturbehandling Aroma-massage som nu även innehåller härlig massage för ansiktet och ryggen.

  Aroma-massagen är en mjuk och rogivande ayurvediskinspirerad (indisk läkekonst) beröringsmassage på hela kroppen. Behandlingen börjar med härlig torrborstning som sedan följs av massage som utförs med ekologisk eterisk olja. Teraputen väljer olja efter önskad effekt.

  Vi fick inspiration av Birgitta som jobbar på vårt systerhotell, Varbergs Stadshotell & Asia Spa. Det är Birgitta som utvecklat Aroma-massagen som går igenom hela kroppen och har en läkande effekt för kropp och själ. Den är lugnande och avslappnande på flera nivåer - kroppsligt, psykiskt, holistiskt och mentalt. Den verkar lugnande för stressade själar. 


  Under massagen används eteriska oljor som är extra lugnande - oljorna är väl utvalda och påverkar sinnet och verkar lugnande. Massören väljer olja efter din hudtyp - allt för att den ska göra så god nytt som möjligt för just dig. Oljan bäddar in nervsystemet och går in i kroppen - smörjer lederna.

  Med Ayurveda kan du förbättra din hälsa med enkla medel och med hjälp av det kan man fördjupa kunskapen om sig själv och andra. Små förändringar i livsstilen kan göra stor skillnad och det handlar om att få kroppen i balans.

  Blir du nyfiken på Ayurveda och skulle vilja göra en Ayurvedisk rådgivning så kan du boka det hos Birgitta i Varberg. Då får du råd och tips till en balanserad livsstil. Enkla och effektiva rekommendationer för dina dagliga rutiner som hjälper dig att få balans i vardagen.

  Upplagd av Elin Vilanta 2017-02-09 16:40
  Etiketter:
  Follow