Du är här

2016
 • december (4)
 • november (3)
 • oktober (5)
 • september (3)
 • augusti (3)
 • juli (3)
 • juni (6)
 • maj (3)
 • april (4)
 • mars (4)
 • februari (4)
 • januari (1)
 • 21 april 2017

  Visst har vi en rolig tid framför oss? Vi ser väldigt mycket fram emot sommaren och alla roliga upplevelser som den för med sig. Kika här vad som händer framöver!

  Ny meny 27/4

  Torsk

  Den 27 april byter vi till ny meny och vår kökschef Sebastian ser fram emot att bjuda er på nya smaker. När vi läser igenom menyn och ser allt från kalvytterfilé, lamm och havsabborre till yusumarinerat äpple och fläderpannacotta, så blir iallafall vi mer än sugna på att boka ett bord! Sebastian behöver dessutom en till Souschef, så är även du briljant i köket - sök tjänsten!

  Roséprovning 25/5

  Här är det mycket vårkänslor med roséprovning i början av maj! Du får prova årets nyheter och kanske hitta en ny favorit bland alla roséviner? Paket med spa, övernattning, provning och 4-rätters middag. Här får du pausa spaupplevelsen och gå på roséprovningen i badrock, skönare kan det inte bli! 
  Tillfälle: 25 maj - Roséprovning

  Fira Mors Dag hos oss 27-28/5

  Mors Dag

  Du kanske ska överraska din mamma på Mors Dag? Fira mamma med avkoppling på spa, smakrik 3-rätters middag, övernattning och brunch. Vilken överraskning för mamma! 
  Tillfälle: 27 maj - Fira Mors Dag hos oss

  Vårkänslor från 1190:-/person

  Vi firar vårens ankomst med ett riktigt bra erbjudande för dig - vi har skapat paketet Vårkänslor från 1190:-/person.

  • En övernattning med vår stora frukostbuffé. 
  • Fri tillgång till Art Garden Spa med dess utbud av bad, bastur och aktivitetspass.
  • På kvällen serveras ni en 2-rätters middag i vår restaurang. 
  • Lån av skön badrock och tofflor.

  Erbjudandet gäller ankomst följande datum - 28/4, 1/5, 5/5, 12/5, 24-26/5 samt 4-6/6. 

  Upplagd av Arken Hotel och Art Garden Spa 2017-04-21 10:32
  Etiketter:
  Follow
  6 april 2017

  Snart är det påsk och vad passar inte bättre än att pyssla lite?

  diy färga ägg

  Att måla ägg är ju en klassiker, men visste du att man kan färga ägg med olika livsmedel, blåbär, lökskal och rödbetor. Även kaffe funkar fint. Miljövänligt och bra också!

  diy färga ägg

  Allt du behöver är några kokta ägg, ett glas och överblivet kaffe. Vi valde att placera äggen både stående och liggande för att få ränderna på olika håll.

  • Fyll på med kaffe så att det täcker någon centimeter upp på ägget.
  • Vänta i ungefär fem minuter.
  • Fyll sedan på med vatten så att ytan höjs ytterligare en centimeter på ägget.
  • Vänta fem minuter igen och fortsätt på samma sätt tills ägget är helt täckt eller lämna toppen helt vit.

  Vackert eller hur?

  Upplagd av Arken Hotel och Art Garden Spa 2017-04-06 09:33
  Etiketter:
  Follow
  9 februari 2017

  På Art Garden Spa hämtar vi inspiration från läran om årstidernas inverkan och de fem elementen - Trä, Eld, Jord, Metall och Vatten. Enligt Ayurveda är det dessa livsenergier som världsalltet består av. Varje element finns i årstidernas växlingar - i naturen och i våra kroppar - var och en med unika karaktärsdrag. 

  Ayurveda betyder kunskap om livet och vi arbetar ständigt med att fördjupa vår kunskap. Här hade vi en dag där våra massörer och hudteraputer fick inspiration och fördjupad kunskap inom Ayurvedan. Vi har utvecklat vår signaturbehandling Aroma-massage som nu även innehåller härlig massage för ansiktet och ryggen.

  Aroma-massagen är en mjuk och rogivande ayurvediskinspirerad (indisk läkekonst) beröringsmassage på hela kroppen. Behandlingen börjar med härlig torrborstning som sedan följs av massage som utförs med ekologisk eterisk olja. Teraputen väljer olja efter önskad effekt.

  Vi fick inspiration av Birgitta som jobbar på vårt systerhotell, Varbergs Stadshotell & Asia Spa. Det är Birgitta som utvecklat Aroma-massagen som går igenom hela kroppen och har en läkande effekt för kropp och själ. Den är lugnande och avslappnande på flera nivåer - kroppsligt, psykiskt, holistiskt och mentalt. Den verkar lugnande för stressade själar. 


  Under massagen används eteriska oljor som är extra lugnande - oljorna är väl utvalda och påverkar sinnet och verkar lugnande. Massören väljer olja efter din hudtyp - allt för att den ska göra så god nytt som möjligt för just dig. Oljan bäddar in nervsystemet och går in i kroppen - smörjer lederna.

  Med Ayurveda kan du förbättra din hälsa med enkla medel och med hjälp av det kan man fördjupa kunskapen om sig själv och andra. Små förändringar i livsstilen kan göra stor skillnad och det handlar om att få kroppen i balans.

  Blir du nyfiken på Ayurveda och skulle vilja göra en Ayurvedisk rådgivning så kan du boka det hos Birgitta i Varberg. Då får du råd och tips till en balanserad livsstil. Enkla och effektiva rekommendationer för dina dagliga rutiner som hjälper dig att få balans i vardagen.

  Upplagd av Elin Vilanta 2017-02-09 16:40
  Etiketter:
  Follow
  31 januari 2017

  Ofta springer vi genom livet och andas bara med axlarna. Men med kort, snabb och stressad andning så mår vi inte bra varken psykiskt eller fysiskt. Passa på att slappna av och ge ditt andetag extra uppmärksamhet just idag! 

  Många stressar i sin vardag och det första som fallerar då är vår andning. Den har en förmåga att bli snabbare och ytligare, det kan vara att vi biter ihop eller ”glömmer bort” att andas helt och hållet. Gör vi det tillräckligt ofta så blir det en ovana och i samband med att stressen och pressen ökar så förstärks den upplevda stressen. Andningen börjar så småningom leva sitt egna liv och triggar igång stressreaktioner på egen hand. 

  Men hur gör man för att slappna av? Vi har ett tips som du kan använda dig av och det bästa är att det tar endast fem minuter.
  Börja med att stäng av mobiltelefonen, hitta en lugn plats. Ta av dig skorna och lägg dig raklång på rygg. Slappna av, känn inåt. Andas. Nu är du igång med yoga. När du ligger på rygg kan du andas långa djupa andetag genom näsan. Det balanserar allt, skapar lugn, ger energi och klarhet. 

  Ett komplett yogiskt andetag består av tre olika delar som vävs samman till en helhet. Börja med magandning. Blunda och lägg händerna på nedre delan av magen. Följa nu ditt andetag med tanken till och från dina händer. Därefter revbensandning, placera händerna mot revbenen så att lillfingrarna rör de nedersta revbenen. Andas nu in genom näsan och känn hur dina händer går ut åt sidorna på din bröstkorg. Håll andan en stund, andas sedan ut genom näsan och pressa ihop revbenen med händernas hjälp. Sedan går du över till nyckelbensandning. Lägg nu händerna högre upp mot nyckelbenen och följ andetaget till dina händer, händerna går mot hakan. När du andas ut så ska du pressa lätt med fingrarna mot nyckelbenen så du får känslan av att tömma den övre delen av lungorna.


  Dessa tre moment vävs nu samman till ett komplett yogiskt andetag. Händerna ligger nu vid sidan av din kropp och tanken följer ditt andetag så långt ned i magen det kan komma, fortsätter till de nedre revbenen sedan upp till nyckelbenen. Håll andan en kort stund och andas sedan ut i omvänd ordning. Vila där, tills kroppen signalerar att det är dags att andas in igen ned till magen. 

  Det sägs att fem minuter av denna yogaandning är som en timmas vila för din kropp. Fem minuter går ju att hitta för att ge kroppen en paus och hinna andas. Kanske när du kommer hem efter en arbetsdag eller varför inte på lunchen och få extra energi till arbetsdagen? 

  Sedan 2012 firar vi Andningens dag i Sverige den 3 februari. Den börjar uppmärksammas alltmer internationellt och nu kallas det BreathHour. Kl 12.00 lokal tid och en timme framåt tänker vi lite extra på vår andning. Var med du också och ge ditt andetag extra uppmärksamhet! 

  Upplagd av Emelie Nyström 2017-01-31 11:10
  Etiketter:
  Follow
  29 januari 2017

  Personalen är vår viktigaste och käraste tillgång på Arken Hotel & Art Garden Spa. Inga tapeter, varma källor eller desserter i världen kan mäta sig med det varma bemötande vi har mot både våra gäster och mot varandra.

  Proud With Passion

  Har du besökt oss det senaste så har du säkert noterat att vi alla bär denna pin - Proud with Passion. Detta är vår egen kravmärkning på att leverera glädje och service utöver det vanliga. Namnet till konceptet har vi valt för att hylla yrkesstoltheten och passionen för vårt arbete.

  Arken_personal_proud_with_passion

  Vi har regelbundna konferenser och events som stärker avdelningarna sinsemellan och ger en fin gemenskap.

  Arken_personal_proud_with_passion

  Vi tycker det är roligt att jobba här och det märks verkligen.

  Proud With Passion

  I denna satsning har vi som ambition att ge fulländad service med det där lilla extra som får Dig som gäst att ha en skön känsla i magen långt efter att du har lämnat oss. 

  Proud With Passion

  Varje månad nominerar vi våra kollegor med Proud with Passion-kort som vi hänger vid omklädningsrummen. Detta för att uppmärksamma varandra och ge cred för excellent service och kamratskap.

  Proud With Passion - Abdi

  Abdi som jobbar hos oss och ser till att våra rum är skinande rena, var en av dem som fick pris för riktigt bra service för en tid sedan. Bra jobbat Abdi - Proud With Passion på riktigt!

  Proud With Passion - Abdi

  När vi ändå träffade Abdi för att gratulera och ge honom priset, passade vi på att ställa några frågor.

  Hej Abdi, vem är du?

  Jag kommer från Somalia och flyttade till Sverige 2009 och lever med fru och barn.

  Hur länge har du jobbat på Arken Hotel & Art garden Spa?

  Jag har varit anställd på Arken sedan september 2013. Jag jobbar på Housekeeping och ser till att rummen är rena och fina när du som gäst ska checka in. Vi är mer än glada om du kontaktar oss om du har några önskemål eller liknande. Vi finns där för dig som gäst.

  Hur beskriver andra dig som person?

  Många säger att jag är en väldigt glad, hjälpsam och positiv person som sprider mycket glädje till både kollegor och gäster. 

  Har du något bra städtips till oss?

  Gör rent vattenkokaren med citronsyra eller ättika. Miljövänligt och effektivt!

  1. Blanda 2-3 tsk citronsyra/askorbinsyra/ättika med en kanna vatten.
  2. Starta vattenkokaren och kör 1-3 gånger.
  3. Skölj igenom med rent vatten ca. tre gånger och sedan är vattenkokaren som ny!

  Är du nyfiken på att veta mer så fråga gärna oss vid ditt nästa besök. Vi berättar mer än gärna om Proud with Passion och vi hoppas även att Du som gäst märker av den härliga stämning som råder på hotellet.

  Upplagd av Arken Hotel och Art Garden Spa 2017-01-29 14:00
  Etiketter:
  Follow