Du är här

Konferensförfrågan

Boka rum & frukost

Konst gör gott för själen. Och kroppen.

KENT LARSSON är en erkänd Göteborgskonstnär med en gedigen karriär bakom sig. Bland meriterna finns en lång rad utställningar och projekt runt om i landet. Men hemstaden har alltid varit viktig – som inspiration och grund.

Från sin högt liggande ateljé på Kvarnberget kan Kent överblicka stadsbilden och hamnen. Under 90-talet arbetade han fotorealistiskt och avbildade bland annat murar i minsta detalj, med stor teknisk skicklighet. Efter hand blev paletten bredare och alstren allt mer färgstarka. Numera jobbar han med flödande och koloristisk expressionism.

– Jag uttrycker mig med färg och form där känslan är viktigare än det tekniskt skickliga, menar Kent. Under sina 30 år som verksam konstnär har det blivit ett 100-tal utställningar.

– Det är klart att det är intensivt. Någon gång efter en utställning bestämde jag mig för att besöka Asia Spa i Varberg. Det var så jag kom i kontakt med Anna Riis, konceptutvecklare för både Varbergs Stadshotell Asia Spa och Arken Hotel & Art Garden Spa. Anna visade sig vara konstintresserad och kände till mitt arbete, berättar Kent Larsson.

Det blev flera besök i Varberg. Varje gång talade Kent och Anna om konst och välbefinnande. Det resulterade i Galleri Arken som invigdes sommaren 2009. Kent Larsson var en av initiativtagarna och stod också för den första utställningen. 

– Flera av motiven var inspirerade av mitt första besök på Arken – av den härliga utsikten, hamnvyerna och den vilda naturen utanför. En miljö som kändes som hemma för mig. Många frågar mig hur länge jag har målat. Mitt svar blir då att jag aldrig har slutat. Jag har målat allt från fotorealism till abstrakt konst, berättar Kent Larsson, en av initiativtagarna till Galleri Arken.

 

Ring upp mig