Ångbastu, saltbastu och klassisk torrbastu

I vår bastuoas är det sinnena som regerar. Iskallt samsas med ångorna, värmen genomsyras av sköna välgörande eteriska dofter. Låt värmen göra gott i naturstensbastun eller njut av vår ång- och saltbastu där äkta natursalt stärker dina luftrör.

Kanelbastu på Art Garden Spa

Traditionell varm torrbastu - Kanelbastu

I vår traditionella torrbastu med stora panoramafönster njuter du av den vidunderliga utsikten över västerhavet och en uppiggande doft av kanel. Här inne kommer du naturen väldigt nära då fågel och växtliv finns alldeles utanför. Temperaturen håller ca 70–80 grader. Du finner även en torrbastu vid tvagningsstationerna vid nedre loungen.

Ång– och saltbastu

I ångan från denna bastu finns äkta havssalt med naturliga mineraler som återmineraliserar och stärker luftrör och slemhinnor. Här inne kan du njuta doften av citron och teetreeoil. Temperaturen här är ca 46 grader.

Naturstensbastu på Art Garden Spa

Naturstensbastu

Luta dig mot den varma behagliga stenbänken. Känn hur värmen sakta mjukar upp kropp och själ och fyller på med energi. Njut av den lugnande doften av lavendel. Temperaturen här är ca 55 grader.

Isbastu på Art Garden Spa

Isbastu

En uppfriskande eterisk doft av eukalyptus ökar blodcirkulationen i denna kalla isbastu med svalkande effekt. Eukalyptus har en inflammatoriskt hämmande effekt. Temperaturen är ca 2–4 minusgrader. Ta gärna med is in i andra bastur för att svalka dig. 

Kallkar på Art Garden Spa

Kallkar

Om du vågar kan du bada i vårt kallkar som håller mellan 5 och 7 grader. Att växla mellan varmt och kallt sätter fart på blodcirkulationen och är uppfriskande för kropp och psyke.

Upplevelsedusch

Vår upplevelsedusch ger en lugnande inverkan när de mjuka vattendropparna nuddar kroppen. Välj mellan ett svalkande och uppfriskande isregn med mintdoft som strilar över dig eller ett varmt tropiskt regn med effekter såsom färg och doft av mango för att förstärka upplevelsen.

jacuzzi på Arken Hotel & Art Garden Spa

Bubbelpool

Här finns även en bubbelpool där du kan njuta av en stunds välgörande och vitaliserande vattenmassage samtidigt som du blickar ut över Göteborgs skärgård.

Bastubad hälsoeffekter

Varför är bastubad bra för hälsan?

Jo, för att en stund i bastun:

 • Sätter fart på fettförbränning och rensar ut gifter
 • Ökar cirkulationen i kroppens alla celler
 • Balanserar hormoner och blodsocker
 • Förbättrar rörlighet och minskar värk
 • Stimulerar immunförsvaret och hämmar virus
 • Stärker nervsystemet och hjärnkapaciteten
 • Sänker blodtrycket och stärker hjärtat
 • Ökar mängden välbehagliga endorfiner

Alla former av bastu är oslagbara detoxmetoder. Poängen är att svettas ordentligt så att kroppens självrenande mekanismer aktiveras. Varva stunden i bastun med att skrubba kroppen med iskross för att få igång blodcirkulationen ordentligt.

Läs mer

Infrabastu

Vår infrabastu hittar du på nedre plan utanför tvagningsrummen. Strålningsvärmen från infraröd bastu värmer kroppen direkt och inte via den heta luften runt omkring kroppen.

Huvudsakligen har infrarött ljus värme följande effekter:

 • rensar ut toxiner så som tobak, alkohol och gifter
 • stimulerar immunförsvaret
 • ökar vitaliteten
 • minskar stress och trötthetskänsla
 • stärker hjärtverksamheten genom ökad blodcirkulation
 • lindrar smärta och stelhet i leder och muskler

Ej lämplig för gravida. 

Relaterade erbjudanden:
Bad i utomhuspool på Art Garden Spa

Lilla Art Garden Spa

Från 1490:-/person
Ett av våra populära spapaket för sköna, avkopplande dagar. En övernattning, tillgång till Art Garden Spa och en 3-rätters middag. Går att boka alla dagar.
Mor och dotter utomhus på Art Garden Spa

Stora Art Garden Spa

Från 2980:-/vuxen
En favorit bland våra spapaket. Två övernattningar, sköna dagar på Art Garden Spa, en lunch och två middagar ingår. Går att boka alla dagar, (ej skollov).
Stanna längre och få rabatt!
Varma källor utomhus på Art Garden Spa

Sommarbadet

Från 1390:-/vuxen (15-årsgräns)
Spendera härliga sommardagar på spa i Göteborg och njut av närheten till havet. Övernattning, Art Garden Spa, 2-rätters sommarmeny och frukost. Bokas med ankomst 22 juni–17 aug.