Yoga, meditation eller gym – Delta i våra aktiviteter

Som gäst på Art Garden Spa har du tillgång till inspirerande träning och sköna aktiviteter. Fysisk aktivitet och avkoppling går hand i hand och våra aktivitetspass är alla inspirerade av de österländska filosofierna. Våga prova och finn ny energi med till exempel yoga och meditation.

Aktivitetsrum yoga Art Garden Spa

Aktiviteter

Aktivitetspassen äger rum i vårt aktivitetsrum, där inredningen och färgerna inspirerats av elementet JORD - som står för styrka och balans. Här är det lugnt och tyst och du tränar barfota i mjuka kläder. Ingen förkunskap krävs för våra aktivitetspass.

Vi erbjuder olika pass varje dag. Schema läggs upp veckovis, med reservation för ändringar.

För boende- och dagspagäster görs anmälan på plats samma dag senast 15 minuter innan passet börjar. Observera att det krävs minst två anmälda för att passet ska köras.

Drop-in för övriga gäster i mån av plats måndag–torsdag.
Pris: 125:- för ett 30-minuterspass | 175:- för ett 60–75-minuterspass | Gym 150:-

Passbeskrivning

Power yoga

Har utvecklats från Ashtangayogan vilket är en fysiskt krävande yogaform. Målet med power yogan var att skapa en form som skulle passa alla utefter förmåga, där fokus ligger mer på det fysiska än meditation, även om det finns en liten del av det också. Övningarna är dynamiska men vi jobbar också mycket med stabilitet. 

Mantra meditation
Mantra: man=sinne/tänka, tra=verktyg.

Ett simpelt ord eller fras i sanskrit som upprepas, vars ljud och vibrationer har en unik effekt och kan styra och reglera sinnet. När vi repeterar ett mantra eller ljud börjar våra hjärnvågor svänga i samma rytm vilket skapar lugn och balans. 

Hatha restorative
Restorative yoga är en meditativ och terapeutisk form av yoga där kroppen stöttas av props (kuddar, filtar m.m.) för djup avspänning. Den långa stunden i varje position är lugnande och läkande för nerv- och energisystem

Hatha yoga
Klassisk Hatha yoga, den mest kända yogastilen. Hathayogans statiska positioner bygger styrka och flexibilitet i musklerna. Dessa positioner kombineras med andnings- och visualiseringsövningar samt en kortare meditation för att uppnå balans i kropp och själ. På sanskrit betyder stavelsen ”ha” sol, manlig energi och yang. ”tha” betyder måne, kvinnlig energi och yin. Hatha yoga sägs balansera solen och månen energier.

Slow Hatha

Hatha yoga i en lugnare form. Vi håller positionerna en längre stund men fokuserar inte lika mycket på styrka. Fler sittande övningar än stående.

Core flow
En klass där fokus är att stärka upp hållningsmuskler som innefattar mage, rygg, höfter och skuldror. Styrkeövningar varvat med sköna flöden.

Feminine Flow
En meditativ yogaform från den traditionella yogan och tantran från Honey Bachan samt medicinsk yoga för kvinnor, skapad av Ellen Engvall (HormonyYoga). Den stillar sinnet, skapar återhämtning, förbättrar kroppskännedom och balanserar kroppens nerv- och hormonsystem.

Fokus inom den hormonella yogan är inte enbart den fysiska kroppen utan människan som helhet och därför vävs det samman med personlig utveckling, antiinflammatorisk kost och livsstilsfrågor.

Alla kan utföra yogan eftersom den består av enkla övningar och går att anpassa för de flesta. Den riktar sig till kvinnor i alla åldrar med eller utan symtom på hormonobalans.

Mantra avslappning:

Börjar med en avslappning/kroppsscanning för att sedan övergå till ett tyst mantra: Mantra: Ett simpelt ord eller fras i sanskrit som upprepas, vars ljud och vibrationer har en unik effekt och kan styra och reglera sinnet. När vi repeterar ett mantra eller ljud börjar våra hjärnvågor svänga i samma rytm vilket skapar lugn och balans. 

Chakra meditation
En meditation där du guidas i att balansera kroppens chakran. Chakran beskrivs som livshjul av energi och syftet är att optimera flödet av vår livsenergi även kallad prana.

Kirtan Kriya meditation

Är en mantrameditation som starkt påverkar hjärnan. Meditationen stimulerar och skapar nya kopplingar mellan höger och vänster hjärnhalva, Meditationsformen sägs vara extra bra för att bryta negativa mönster och skapa förändring.

Metta Bhavana meditation
En meditationsform från den buddistiska traditionen som tillåter dig att öppna ditt hjärta. Med hjälp av upprepande mantran öppnar du upp för kärlek och värme, både mot dig själv men även alla runt omkring dig. En meditationsklass som passar alla oavsett om du tidigare mediterat eller inte.

Yoga Nidra meditation
En liggande meditation där du tillåter din kropp att helt och hållet slappna av. En meditationsklass som passar alla, oavsett om du tidigare mediterat eller inte.

Yin yoga
En mjuk form av yoga där vi inte jobbar någonting muskulärt utan enbart med stretch och bindväv. Varje position hålls i flera minuter för att skapa stillhet i kroppen och för att komma åt bindväven. Yin står för mjukhet och stillhet, i denna klass så slappnar vi av och accepterar nuet.

Mindfulness
Mindfulness är en meditation i medveten närvaro. Vi jobbar med varierade tekniker för att dra uppmärksamheten till nuet. Det här är den meditationsteknik som det gjorts mest forskning på och som blivit godkänd som en effektiv behandlingsmetod inom vården.

Vinyasa 
Vinyasa betyder andningssynkroniserad rörelse. I denna klass samverkar andning med positioner för att skapa ett dynamiskt flöde. Varje position flödar i samklang med andetaget. Klassen kan variera mellan ett långsamt och mjukt flöde till ett dynamiskt och svettigt pass.

Hatha flow
En yogaklass som både utmanar fysiskt men även tillåter dig att landa i lugn. Klassen passar både för dig som utövat yoga tidigare men även dig som testar på yoga för första gången.

Gymintro till för medlemmar 
Passar dig som är nybörjare i gymmet och behöver hjälp med att komma igång. En PT visar dig runt i gymmet och du får hjälp med hur du ställer in maskinerna.

Cirkelträning utomhus
Här tränar vi igenom hela kroppen vid olika stationer och med olika vikter på vårt naturgym. Exempelvis kör vi  basövningar som marklyft, squat, axelpress, bänkpress och magövningar.

Cirkelträning i vårt gym

Ett stationsbaserat cirkelpass i vårt gym där fokus är att öka din styrka samt kondition. Ett effektivt pass för  hela kroppen.

 

LÄS MER OM DE OLIKA PASSEN
26–27 MARS
Yoga med Karin Rosell på Art Garden Spa

Yoga med Karin Rosell

Pris från 2795:-/person (dagpaket 995:-)
Yoga och lär dig hantera vardagsstressen med Karin Rosell. Missa inte chansen till denna välgörande helg där en övernattning, yogaklasser, föreläsning, middag och spa ingår!
Gym på Art Garden Spa och hotell i Göteborg

Träna i vårt gym

Vårt gym har maskiner från välkända Technogym. Gymmet är utrustat med löpband, motionscykel, lättanvända maskiner och fria vikter som gör det lätt att träna. Gymmet ligger i anslutning till Art Garden Spa och har öppet alla dagar 06–21. (15-årsgräns).

Naturgym

Föredrar du att träna utomhus har vi även ett naturgym, fritt att använda när du vill. Här tränar du hela kroppen i olika stationer med olika vikter.

Bli medlem på Art Garden Spa


Träning och avkoppling – året om

Som medlem har du tillgång till hela Art Garden Spa på vardagar, inklusive aktiviteter och mycket mer som alla ger en skön återhämtning mitt i vardagen.

Varma källan utomhus Art Garden Spa Arken Göteborg

Arken Rise & Shine – 12 mån

745:-/månad + startavgift 495:-
Vardagar kl. 7–13. Perfekt medlemskap för dig som har mer tid på förmiddagen. Tillgång till hela Art Garden Spa och aktiviteter/gym.

I startavgiften ingår en badrock, tofflor och en fin tygkasse. 

Varm källa inomhus på Art Garden Spa

Arken All Day – 12 mån

845:-/månad + startavgift 495:-
Måndag–torsdag kl. 7–21 och fredag kl. 7–13. Som Arken All Day-medlem har du tillgång till hela Art Garden Spa inklusive aktiviteter/gym.

I startavgiften ingår en badrock, tofflor och en fin tygkasse. 

Utedusch på Arken Hotel & Art Garden Spa

Arken All Day – 3 mån

995:-/månad + startavgift 495:-
Måndag–torsdag kl. 7–21 och fredag kl. 7–13. Prova på ett Arken All Day-medlemskap hos oss i tre månader. Tillgång till hela Art Garden Spa och aktiviteter/gym.

I startavgiften ingår en badrock, tofflor och en fin tygkasse. (Ej frysning eller autogiro).