Roliga saker att göra på Arken i Göteborg

Hos oss kan den som vill, göra så mycket mer än att njuta av god mat, sköna sängar, bad och bastu. Här listar vi allt du kan göra hos oss. Barn älskar att få springa av sig på klipporna och det finns alltid något att göra.

Saker att göra utomhus


Vi har en mängd aktiviteter som ingår* när du bor hos oss. Fråga i receptionen så hjälper vi dig att hitta det material du behöver för respektive aktivitet.

* Vissa aktiviteter är förenade med en kostnad, vilket framgår nedan. 

Padel på Arken Hotel & Art Garden Spa i Göteborg

Padelbana

Alla dagar kl. 06–23 | Pris: 400:-/timma
Spela padel när du besöker oss! Padelbanan hittar du nere i vår trädgård. Boka tid i hotellreceptionen eller på matchi.se. Som boende gäst får du låna rack och bollar gratis. Padel passar alla åldrar och är lätt att lära sig.
skogspromenad på arken hotell i göteborg

Sinnespromenad

En promenad längs vår naturstig runt hotellet kan ge dig nya upplevelser och är perfekt när du känner dig stressad och behöver landa i din kropp. Framför allt övar du dig i att vara närvarande i nuet.

Naturgym

Tänk så skönt det är att kunna vara ute och träna nu när dagarna blir ljusare och varmare. Vi har ett jättefint naturgym där du kan styrketräna i den friska luften. Ta med dig vännerna och utmana varandra i bänkpress!
Låna cyklar på arken hotell i göteborg

Låna en cykel

Vi har cyklar till utlåning. Ta en tur och upptäck omgivningarna. Självklart får du även låna cykelhjälm. Cykla lugnt!
Stavar på arken hotell i göteborg

Låna stavar

Att gå med stavar är hypereffektiv träning. Undersökningar visar att det är så effektivt att man nästan kan fördubbla energiförbrukningen. Perfekt att kombinera med en promenad längs vår Tankegång!

Tipspromenad

En härlig tur i grönskan runt hotellet kan ju aldrig vara fel. Under skolloven har vi tipspromenad för barn. Vem vinner? Oavsett vinnare har ni fått en riktigt skön promenad tillsammans.
Boule på arken hotell i göteborg

Boule

Vår boulebana finner du i trädgården, vid vårt naturgym. Kloten finns i receptionen i lobbyn. På med baskern och må bäste boule-spelare vinna!
Cornhole spel på arken hotell i göteborg

Cornhole - Kasta ärtpåsar

Klassiskt spel där ni tävlar om att kasta ärtpåsar i hål på en bräda. Underhållande för både stora och små personer!
Kubb spel på arken hotell i göteborg

Kubb

Första laget att slå ner kungen har vunnit. Ett spännande spel att spela i vår trädgård som passar alla åldrar!

Saker att göra inomhus


Tavelvägg på Galleri Arken - Arken Hotel & Art Garden Spa

Konstrunda

Vi har ett eget välbesökt konstgalleri – Galleri Arken. Passa på att gå vår konstrunda, här finns alltid spännande utställningar av intressanta konstnärer – både etablerade namn och oprövade kort.

Bokotek

Låna gärna en bok i vårt bokotek. Behåll den om du tycker om den. Har du läst ut din bok får du gärna lämna den till någon annan.
Biljard på arken hotell i göteborg

Biljard

Det finns många smultronställen inne på Arken Hotel och ett av dem är biljardbordet på andra våning. Ställ er i kö… här ska spelas biljard.
Pingis på arken hotell i göteborg

Pingis

Finns det något roligare än bordtennis? Kör mot varandra två och två eller varför inte lite rundpingis? Vi utlovar mycket skratt och full action.
Sällskapsspel på arken hotell i göteborg

Sällskapsspel

Att spela spel tillsammans är verkligen givande för alla. Slå er ner någonstans inomhus eller varför inte ute på klipporna? Må bäste vinnare vinna.

Shuffleboard

Shuffleboard kan förenklat förklaras som en variant av curling, men utan is. Det är ett spel som kräver taktik, pricksäkerhet och nerver av stål. Spelet passar stora som små. Shuffleboard är gratis för dig som hotellgäst.

Saker att göra i närområdet


Ett dopp i det blå

Om ni vill bada i havet när ni besöker oss så finns det många fina badplatser i närområdet. Badviken Hällsvik och Lillebybadet är några värda att nämna. Du har också nära ut till skärgården och öar som Björkö, Hönö och Öckerö.
Volvomuseum i Arendal vid Arken Hotel & Art Garden Spa

Besök Volvo Museum

Vackert beläget, precis intill havet i Arendal på Hisingen i Göteborg, kan du som besökare beskåda Volvos historiska arv från 1927 och fram till idag. Volvo Museum ligger med gångavstånd från hotellet och det går att köpa inträde i vår reception.
rödhake i rya skog vid arken hotell i göteborg

Rya Skog - ett smultronställe i Göteborg

Nära Arken ligger vackra Rya Skog. En lite bortglömd pärla som ligger inklämd mellan Ryaviken och Skarvikshamnen. Passa på att göra en utflykt när du ändå besöker oss. Ett magiskt besök väntar dig!
Upptäck Hisingens kust mot Västerhavet

Västerhavsrundan

Hisingen är Sveriges fjärde största ö och längs den vackra kustremsan hittar du både sandstränder, fornminnen, småbåtshamnar, vandringsstigar och mycket mer. Här kan du läsa mer om kustnära utflykter i Västra Hisingen.
Relaterade erbjudanden:
Bad i utomhuspool på Art Garden Spa

Lilla Art Garden Spa

Från 1490:-/person
Ett av våra populära spapaket för sköna, avkopplande dagar. En övernattning, tillgång till Art Garden Spa och en 3-rätters middag. Går att boka alla dagar.
Soldäck på Art Garden Spa

Spa med vänner

Från 1540:-/person
Ta med dina vänner på spa och bo bekvämt i varsitt enkelrum. En övernattning, avkoppling på spa och god mat i trevligt sällskap – kan det bli bättre?
Par i varma källorna på kvällen

Late night spa

Från 1490:-/person
Upplev vårt rofyllda spa under kvällstid. Checka in, ät en god middag och fortsätt vidare till spa där ni lite senare serveras tapas och ett glas bubbel.