Ett personligt hotell i Göteborg - nära hav och stad

Längst ut på klipporna i Göteborgs Hamn ligger vårt hotell. Arken Hotell & Art Garden Spa är ett unikt konferens- och spahotell där havet, naturen och konsten alltid är närvarande. En mötesplats där stressnivån sjunker samtidigt som välbefinnandet och kreativiteten ökar.

Fasad på Arken Hotel & Art Garden Spa

Hitta hit

Vårt hotell ligger ca 12 km från Göteborgs centrum i riktning mot Öckerö/Torslanda. Här finner du vägbeskrivning och parkeringsmöjligheter.
Denice och Saga personal på Arken Hotel & Art Garden Spa

Jobba hos oss

Brinner du för servicebranschen, kanske Arken Hotel & Art Garden Spa är rätt arbetsplats för dig?
Solvatten - CSR för Varbergs Stadshotell & Asia Spa

Vårt CSR-arbete

Vi tycker att det känns det viktigt att kunna bidra till något mer än bara sköna upplevelser hos oss. Ingen kan göra allt, men vi kan alla göra något.
Proud with passion pin

Proud with Passion

Vår egen kvalitetsstämpel som påminner oss att leverera glädje och service utöver det vanliga för att du som gäst ska trivas extra bra hos oss!
Tre apor vid entrén på Arken Hotel & Art Garden Spa

Vår historia

En plats med traditioner. Det är ingen slump att Arken Hotel & Art Garden Spa ligger där det ligger. Läs mer om vår historia och om området Arendal.
Anna Riis och Lars-Olof Oskarsson Lotus Hotel Group

Lotus Hotel Group

Med ett brinnande intresse för inredning och känsla för detaljer bildar Anna Riis och Lars-Olof Oskarsson den perfekta kombinationen för att förverkliga olika personligheter för de tre hotellen som ingår i Lotus Hotel Group.
Tavlor på Galleri Arken
Etablerade namn och oprövade kort

Galleri Arken - konsten väntar i foajén

Konst är viktigt för oss. Så viktigt att vi till och med har ett eget välbesökt konstgalleri – Galleri Arken. I den ljusa och luftiga foajén möts du alltid av spännande utställningar av intressanta konstnärer – både etablerade namn och oprövade kort.

Hotell och spa på västkusten i Göteborg

Tänk en lugn oas men ändå närhet till stadens utbud. Tänk energi, inspiration och aktivitet men ändå avkopplande, exklusiva och sköna upplevelser i en rofylld värld. Arken Hotel & Art Garden Spa är just så. Vi har gjort vårt allra yttersta för att skapa en plats där det är gott att bara vara. Där du som gäst ska kunna få energi och livskraft av både naturen och konsten. Hotellet ligger nära Göteborg på den svenska västkusten.

Entré till Arken Hotel & Art Garden Spa

Välkommen till oss!

Tre apor vid entrén på Arken Hotel & Art Garden Spa

Utanför entrén välkomnas du av tre små apor

Att ”inte se, höra eller säga något ont” ger uttryck för en buddhistisk tanke om att den som inte exponeras för ondska inte heller reflekterar någon ondska i tal och gärningar.

Tavla på utställning Galleri Arken i Göteborg - konstnär Christin Björk

Galleri Arken

Konst är viktigt för oss. Så viktigt att vi till och med har ett eget välbesökt konstgalleri – Galleri Arken.

Varma källan utomhus Art Garden Spa Arken Göteborg

Art Garden Spa

Ett spa som förför och ger nya krafter. Så kan man sammanfatta Art Garden Spa. Som en egen värld av njutning, med gott om fria ytor och havet som fond.

orangeri på Art Garden Spa i Göteborg

Orangeri

I anslutning till Art Garden Spa hittar du vårt orangeri. Slå dig ner med en vacker trädgårdsbok och låt tankarna sväva iväg.

Naturgym på Arken Hotel & Art Garden Spa

Naturgym

Missa inte vårt naturgym nere i trädgården.

restaurang på arken hotell & spa i göteborg

Restaurangen

I vår restaurang erbjuder vi genuina smakupplevelser, med maträtter gjorda på naturliga råvaror – de flesta från utvalda producenter i Göteborgsregionen.

Restaurang Galleriet på Arken Hotel & Art Garden Spa

Lilla restaurangen

Vädersäkrad uteservering på Arken Hotel & Art Garden Spa

Terrassen

Från tidig vår och en bra bit in på hösten kan du sitta och äta ute på vår terrass oavsett väder.

Möten i harmoni
Orangeri utanför konferenslokal på Arken Hotel & Art Garden Spa

Konferens i Göteborg

När det gäller konferenser är vi en av Göteborgs största anläggningar. Bara 15 minuters bilfärd från centrala Göteborg gör oss attraktiva för alla slags möten och vårt läge vid havet ger en energiskapande inramning.
Bad i utomhuspool på Art Garden Spa

Art Garden Spa

En egen värld av njutning med havet som fond. Här kan du njuta av bad i varma källor, vitaliserande vattenmassage, bastubad och vilsamma oaser såväl inomhus som utomhus. Naturen, årstiderna och de fem elementen influerar för att ge balans och harmoni.

Vårt koncept - två stora teman

Art står för konsten som vi synliggör via en egen konstutställning i lobbyn samt ett antal verk runt om i anläggningen. Garden syftar till vår koppling till det organiska och växande, dels i vår yttre miljö, dels inne i anläggningen där vi låter naturen ta plats.