Därför är vi ett mobilfritt spa

Att njuta av livet är ingen konst här – om du lägger ifrån dig mobilen. När du besöker Art Garden Spa vill vi att du passar på att vara närvarande i det som händer just nu. Ta chansen att lämna omvärlden för en stund.

Mor & dotter utomhus på Art Garden Spa

Släpp omvärlden för en stund

När du besöker Art Garden Spa vill vi att du lämnar din mobil på rummet eller i skåpet för att kunna koppla av så bra som möjligt. För din skull, men även för andra gästers skull.

Du är kanske på spa med en vän? Fokusera då på ert tysta samtal i stället för att försöka ta en bild på när ni njuter. 

Varma bad på Art Garden Spa i Göteborg

Stjäl fokus från att må bra

Tekniken eller mobilen i sig är inte nödvändigtvis den stora boven i dramat, det är snarare att den stjäl fokus från annat som skulle fått oss att må bättre om vi bara uppmärksammat det.

Till exempel är det många som slösurfar på telefonen i stället för att prata med familjen om hur dagen har varit eller att gosa med hunden. Eller så är du på ett fantastiskt spa där du har möjlighet att verkligen koppla av – men i stället för att njuta av det fastnar du i att välja den perfekta bildtexten till fotot på Instagram.

Därför är det så svårt att släppa mobilen

Mobilen aktiverar belöningssystemet i hjärnan och ämnet dopamin frisätts vilket är dopaminets huvudsakliga funktion. Ämnet talar om för oss vad vi ska rikta vårt intresse mot.

Var tionde minut all vaken tid på dygnet plockar vi upp våra mobiler och varje gång frisätts lite dopamin – hjärnan får en belöning och tankarna dras naturligt dit.

Problemet är att om du ska ignorera något – som exempelvis mobilen i knät framför dig – behöver hjärnan ta ett aktivt beslut om att inte plocka upp den, vilket tar av din begränsade mentala kapacitet.

Så – för att hjärnan ska kunna få den vila den förtjänar – lämna mobilen på hotellrummet eller avstängd i omklädningsrummet.

Källa: Anders Hansen

Läs mer
Relaterade erbjudanden:
Bad i utomhuspool på Art Garden Spa

Lilla Art Garden Spa

Från 1490:-/person
Ett av våra populära spapaket för sköna, avkopplande dagar. En övernattning, tillgång till Art Garden Spa och en 3-rätters middag. Går att boka alla dagar.
Par i varma källorna på kvällen

Late night spa

Från 1790:-/person
Upplev vårt rofyllda spa under kvällstid. Checka in, ät en god middag och fortsätt vidare till spa där ni lite senare serveras tapas och ett glas bubbel.
Ansiktsbehandling på Art Garden Spa

Njuta lyx halvdag

Från 1095:-/vuxen
Varva ner en halvdag på Art Garden Spa och låt kroppen njuta av en skön 25-minuters behandling.