tisdag 26 mars

Inspirationskväll – Detox, skapa rymd för kropp, sinne och själ

Välkommen till en kväll där du skapar utrymme att landa i dig själv, samt fokus på utrensning för kropp, sinne och själ. Kvällen börjar med en härlig kakaoceremoni. Efter ceremonin är det dags för en Yin Yoga där det kommer att vara extra fokus på vridningar och för att hjälpa kroppen att göra av med allt ”gammalt” som lagrats och bjuda in det nya.

Information

Datum: 26 mars 2024

Tid: kl. 17.00–ca 19.30

Plats: Art Garden Spa

Pris: 295:-/person inkl. fika
Gratis för medlemmar på Art Garden Spa.

Program tisdag 26 mars

  • 17.00–17.45 Kakaoceremoni 
  • 17.45–19.30 Yin yoga och gong soundhealing.

Begränsat antal platser. Anmälan tidigast två veckor innan för icke medlemmar. Ev. avbokning senast 24 timmar innan. 

Om Ceremoniell Kakao

En helig plantmedicin och superfood från moder jord. Kakaobönan innehåller extremt många vitaminer, mineraler, spårämnen, antioxidanter och är en riktig hjärtöppnare. Den har faktiskt över 2000 ämnen i sig.

Några av alla ämnen är fenyeltylamin och tryptofan som hjälper till att öka dopaminet, förstadiet till serotoninet i våra hjärnor, vilket gör att den kan hjälpa som ett naturligt antidepressiv. Ett väldigt bra substitut att använda sig av när man vill jobba på undertryckta känslor och trauman. Kakao får dig att känna lycka, glädje och ökad energi tack vare ”bliss molekylet” anandamid.

Kakao har en naturligt lugnande effekt på muskler, leder och huden, eftersom den har magnesium i sig (bra för det parasympatiska systemet). Den innehåller även flavonoider som har en dämpande effekt på inflammation i kroppen. Ämnet theobromin stimulerar det kardiovaskulära systemet (hjärtat och blodflödet) och ökar de essentiella fettsyrorna medan kolesterolet sänks.

Kakao får dig att landa i din kropp, vara i nuet och gör dig mer mottaglig för att möta dig själv. Den öppnar även upp för tredje ögat vilket gör att man ser bort om illusionen och ens mentala begränsningar.

Kvällens instruktörer


Violeta personal på Art Garden Spa

Violeta Velevska

Violeta Velevska brinner för att hjälpa människor till ett bättre välbefinnande på ett holistiskt sätt där kropp, sinne och inte minst själ ingår. Hon älskar att jobba med yoga tillsammans med meditation och frekvenser, genom varierande healingtekniker som bl.a. reiki, soundhealing samt hypnos.

Med över 20 års erfarenhet inom friskvård och skönhet vill hon förmedla denna kunskap till fler. Violeta är utbildad yogalärare, PT, hudterapeut, massör m.m. och har även arbetat med produktutveckling av professionella hudvårdsprodukter.

Isabella Laver instruktör på Art Garden Spa

Isabella Laver

Isabella är utbildad hud- och spaterapeut, inom naturmedicin och Reikihealing.

Hennes största intresse är holistisk hälsa och att hjälpa andra att må bra och ha balans i kropp och själ.

Isabella har eget företag och arbetar med plantmediciner på daglig basis och på medlemskvällen delar hon med sig av sina kunskaper om en speciell plantmedicin