Galleri Arken - konsten väntar i foajén

Konst är viktigt för oss. Så viktigt att vi till och med har ett eget välbesökt konstgalleri – Galleri Arken. I den mysiga foajén möts du alltid av spännande utställningar av intressanta konstnärer – både etablerade namn och oprövade kort.

Konst på Arken

Konsten att må bra

"Konst erbjuder en motvikt till dagens högteknologiska samhälle, där vi individer alltid förväntas vara online", anser Anna Riis som bland annat är ansvarig för konstgalleriet på Arken Hotel & Art Garden Spa.

Hon fortsätter:

"Mitt konstintresse är genuint och sträcker sig långt bak i tiden. I dag utövar jag både måleri och skulptur på min fritid. Och min passion för färg och form sträcker sig till flera områden till exempel design och inredning. Jag betraktar konst som något som kan få oss att reflektera, diskutera och må bra i själen. Och som alla vet - den som mår bra i själen mår ofta bra i kroppen."

Lennart Skoglund Arken

Vår gallerist

På Galleri Arken är det Lennart Skoglund som tar fram konstnärer och med bravur ser till att våra utställningar blir lyckade för både oss och utställare. 

Kent Larsson konstnär Göteborg

En konstnär med hjärtat i Göteborg

Kent Larsson är en erkänd Göteborgskonstnär med en gedigen karriär bakom sig. Bland meriterna finns en lång rad utställningar och projekt runt om i landet. Men hemstaden har alltid varit viktig – som inspiration och grund. Från sin högt liggande ateljé på Kvarnberget kan Kent överblicka stadsbilden och hamnen.

Under sina 30 år som verksam konstnär har det blivit ett 100-tal utställningar.

"Det är klart att det är intensivt. Någon gång efter en utställning bestämde jag mig för att besöka Asia Spa i Varberg. Det var så jag kom i kontakt med Anna Riis, konceptutvecklare för både Varbergs Stadshotell & Asia Spa och Arken Hotel & Art Garden Spa. Anna visade sig vara konstintresserad och kände till mitt arbete", berättar Kent Larsson.

Starten av Galleri Arken

Det blev flera besök i Varberg och varje gång talade Kent och Anna om konst och välbefinnande. Dessa möten resulterade i Galleri Arken som invigdes sommaren 2009. Kent Larsson var en av initiativtagarna och stod också för den första utställningen.

"Flera av motiven var inspirerade av mitt första besök på Arken – av den härliga utsikten, hamnvyerna och den vilda naturen utanför. En miljö som kändes som hemma för mig. Många frågar mig hur länge jag har målat. Mitt svar blir då att jag aldrig har slutat. Jag har målat allt från fotorealism till abstrakt konst", berättar Kent Larsson.

Relaterad läsning:

Se utställningen när du bor hos oss


Relaterade erbjudanden:
Bad i utomhuspool på Art Garden Spa

Lilla Art Garden Spa

Från 1490:-/person
Ett av våra populära spapaket för sköna, avkopplande dagar. En övernattning, tillgång till Art Garden Spa och en 3-rätters middag. Går att boka alla dagar.
Par i varma källorna på kvällen

Late night spa

Från 1790:-/person
Upplev vårt rofyllda spa under kvällstid. Checka in, ät en god middag och fortsätt vidare till spa där ni lite senare serveras tapas och ett glas bubbel.
Soldäck på Art Garden Spa

Spa med vänner

Från 1540:-/person
Ta med dina vänner på spa och bo bekvämt i varsitt enkelrum. En övernattning, avkoppling på spa och god mat i trevligt sällskap – kan det bli bättre?