Aktiviteter för en lyckad konferens

På Arken Hotel erbjuder vi moderna konferenslokaler i vacker miljö. Addera sedan en rad med aktiviteter, lekar, övningar och mycket annat – och du har garanterat ett lyckat recept på en oförglömlig konferens för dig och dina kollegor.

En kick-off eller konferens fylld med aktiviteter

Starta en säsong fylld med energi från en spännande kick-off. På Arken Hotel erbjuder vi en mängd olika aktiviteter. Efter en dag av stillasittande kan det vara skönt att komma ut och röra på sig. Vad sägs om att bege sig ut med ribbåt på Göteborgs västkust? Eller köra en rolig och kreativ lagaktivitet i form av femkamp på Segway? Vi hjälper er med nästa kick-off eller konferens och skräddarsyr aktiviteter för just ert företag.

Välj bland en mängd aktiviteter:


Avkoppling
Varma källan inomhus Art Garden Spa Arken Göteborg

Entré till Art Garden Spa

Tidsåtgång: 2–4 h
Ta med konferensdeltagarna till Art Garden Spa. Ge dem tid att varva ner och ladda batterierna efter en dags konfererande. Skön avkoppling med bad, bastu och gym ingår.

Vinprovning

Tidsåtgång: 1 h | Antal: 10–30 pers
Boka en vinprovning där ni får testa olika sorters viner tillsammans. I sällskap med vår sommelier går vi igenom och diskuterar viner, distrikt och vad som kännetecknar de olika vinerna.

Välj mellan en italiensk eller mousserande vinprovning. Beställ till snacks eller charkbricka för att göra det hela lite extra gott!

En smakfull tävling

Gastronomisk femkamp

Tidsåtgång: 1,5 h | Antal: 10–30 pers.
Utmana varandra samtidigt som ni får njuta av vin, chark och ost med mera. Här gäller det att para ihop rätt smaker med rätt land.

Oavsett vem som får flest rätt så är alla vinnare efter att fått avnjuta alla dessa fantastiska smaker.

Stärk relationer med teambuilding, lekar och övningar

Samspel är en viktig del i varje företagsorganisation. På Arken Hotel hittar du många aktiviteter och övningar kopplade till teambuilding, som passar gruppen som är ute efter att stärka samhörigheten på ditt företag eller organisation. Allt från tävlingar, frågesport, producering av reklamfilm och geocaching står på schemat av övningar som finns att tillgå hos oss.

Skapande – Lås upp teamets kreativitet

Karins måleri

Tidsåtgång: 2 h | Minimiantal: 6 pers
Under ett par härliga timmar går vi loss bland färger och testar akrylmåleri under coaching av Karin Bergdahl. Vi släpper krav och prestation och bjuder in glädje och fantasi. Karin håller en kort genomgång. Sedan av tar vi fram skissblock och kol och kör en fartfylld uppvärmningsövning som brukar leda till mycket skratt. Därefter bjuder Karin på ett livemåleri. Sen är det time to paint! Här kan ni välja mellan att måla individuellt eller i grupper. Vi avslutar med vernissage. Givetvis tar ni med era målningar efteråt. Inga förkunskaper krävs. Alla kan vara med!
Samarbete/tävling

Mentometer- och musikquiz

Tidsåtgång: 1–2,5 h | Minimiantal: 10 pers
Mentometerquiz är en underhållande aktivitet med musik, kunskap och tävling i ett. Det gäller att inom grupperna snabbt enas om det rätta svaret på frågorna och trycka på motsvarande knapp på sin mentometerdosa. Vi kan även erbjuda en klassisk musikquiz, där gäller det att ha koll på sina musikkunskaper, och även de medföljande allmänbildningsfrågorna!
Samarbete/tävling
konferensaktivitet konferensgåtan aventi

Konferensgåtan

Tidsåtgång: 1,5 h | Minimiantal: 10 pers
Tävlingen går ut på att ni lagvis tävlar mot varandra i olika delmoment. För varje vunnet delmoment ökar lagets chanser för att lösa slutuppgiften och vinna hela tävlingen. Det är blandade utmaningar som väntar er, tankenötter som ska lösas och uppgifter som ska utföras.
Samarbete/tävling
konferensaktivitet Slaget om skatten aventi

Slaget om skatten

Tidsåtgång: 2 h | Minimiantal: 10 pers
Vi startar med en aktion där lagen får bjuda på olika saker som senare kommer ha mer eller mindre betydelse för tävlingen. Därefter startar en mångkamp med varierande grenar där lagen som bjudit på "rätt" saker får fördel i vissa grenar. Med karta och vunna ledtrådar ska lagen sedan göra upp om kampen på skatten.
Samarbete/tävling
Konferensaktivitet med teambuilding Aventi på Arken Hotel

Mission completed

Tidsåtgång: 1,5 h | Minimiantal: 10 pers
Lagvis tilldelas ni en ryggsäck och surfplatta. Med hjälp av surfplattan ska ni navigera er till ett 40-tal punkter som har placerats ut i området. Här ställs ni inför varierande uppdrag, allt från logiskt tänkande, kluriga frågor och kreativa uppdrag. Vissa uppdrag kräver även att ni fotograferar eller filmar – allt för att samla så många poäng som möjligt. Akta er för tullzoner, går ni in i dessa drabbas laget av minuspoäng!
Samarbete/tävling
Escapebox konferensaktivitet på Arken Hotel

Escape box

Tidsåtgång: 1,5 h | Minimiantal: 10 pers
Ni ska lösa boxens alla utmaningar inom 60 minuter. Jobbar laget bra ihop under press? Har ni bra kommunikation under tidspress? Är laget strukturerat och lösningsorienterat? Boxen är full av spännande gåtor, pussel, kartor, böcker, formler, överraskningar och hemligheter. Det blir en häftig spionjakt som hemliga agenter för Perfect Intelligence.
Skapande
Konferensaktivitet lådbildsbygge

Lådbilsbygge

Tidsåtgång: 2,5 h | Minimiantal: 10 pers
Uppdraget består av att utifrån en noga anpassad utrustning få ihop en lådbil. Här finns möjlighet att dekorera fordonen och lagen får chansen att visa prov på oanade talanger. Efter presentation av bilarna tar den utsedde föraren och ”motorerna” över i den prestigefulla kampen i ett antal heat innan den avgörande finalen väntar. Välkomna till en fartfylld aktivitet!
Teambuilding
konferensaktivitet reklamfilm aventi

Gör er egen reklamfilm

Tidsåtgång: 2–3,5 h | Minimiantal: 20 pers
Ett pedagogiskt grupparbete som på ett lärorikt och roligt sätt behandlar det ämne ni önskar lyfta fram under ert möte. Det är dessutom en oerhört effektiv teambildningsaktivitet. Lägg därtill att middagsunderhållningen är oslagbar och helt unik i sitt slag.
Samarbete
Konferensaktivitet Arken Hotel

Ta ton

Tidsåtgång: 1–2,5 h | Minimiantal: 4 pers
På bara två timmar bildar ni en blåsorkester. Ni får lära er att spela saxofon, klarinett, trumpet och trombon. Många tror att det är omöjligt men på bara några minuter är alla igång och spelar blues av Duke Ellington tillsammans, främjar samarbete, utvecklar kreativiteten och stärker självkänslan.

Träning


yoga på Art Garden Spa i Göteborg

Yoga – Mindful eller dynamisk

Tidsåtgång: 30–60 min | Max antal: 15 pers.
Boka en yogaklass med någon av våra duktiga instruktörer på Art Garden Spa. Yin Yoga är en klass som passar alla och där ni får tid att lugna sinnet. Vill ni ha en mer utmanande yoga kan ni välja mellan Hatha Yoga som bygger styrka och flexibilitet i musklerna, eller Vinyasa som kan variera mellan ett långsamt och mjukt flöde till ett svettigt dynamiskt pass. Fråga oss gärna om mer information.
Träning i naturgym på Arken Hotel & Art Garden Spa

Cirkelträning utomhus

Tidsåtgång: 45–60 min | Max antal: 18 pers.
Här tränar vi igenom hela kroppen vid olika stationer och med olika vikter i vårt naturgym utomhus. Klassiska basövningar som marklyft, squat, axelpress, bänkpress och magövningar. 

Upplägget är först 5–7 minuter uppvärmning, sedan 45 sekunder vid varje station, tre till fyra varv och till sist nedvarvning och stretch. 

Rörelsekvarten

Tidsåtgång: 15 min | Minimiantal: 10 pers
Satsa på medarbetarnas välmående, framgång och märk effekterna direkt med rörelsekvarten! Aktiva och energifyllda medarbetare är nyckeln till toppresultat. Genom rörelsekvarten bryter du stillasittandet som ger ny livskraft åt er personal. Kickstarta cirkulationen, öka energin och gör det med lätthet under ledning av våra kompetenta instruktörer. Inga förkunskaper eller ombyte krävs. 
Man på gym med vikter på Art Garden Spa

Cirkelträning i vårt gym

Tidsåtgång: 45–60 min | Max antal: 9 pers.
Ett stationsbaserat cirkelpass i vårt gym där fokus är att öka din styrka samt kondition. Ett effektivt pass för hela kroppen. Det är uppbyggt på 8–9 olika stationer och det är både styrke- och konditionsövningar.

Upplägget är först 5–7 minuter uppvärmning, sedan 45 sekunder vid varje station, tre till fyra varv och till sist nedvarvning och stretch. 

UTMANA KOLLEGORNA I EN PADELTURNERING
Padelrack på padelbanan på Arken Hotel & Art Garden Spa

Padel

Alla dagar april–november, kl. 06–23 | Pris: 400:-/timma
Spela padel när du besöker oss! Padelbanan hittar du nere i vår trädgård. Kontakta oss för att boka tid eller boka online på matchi.se. Du får du låna rack och bollar gratis när du bor eller konfererar hos oss.

Föreläsningar


Föreläsning Mathias Adolphsson

Skräddarsys efter era önskemål
Mathias har ett starkt driv att skapa de bästa förutsättningarna för människor att vara den absolut bästa versionen av sig själva. Han har en gedigen bakgrund, bland annat från Volvo Cars i rollen som "Head of Global Wellbeing". Hans fokusområden är styrkebaserat ledarskap, medarbetarengagemang och wellbeing.

Med syfte att inspirera, utbilda eller öka medvetenheten håller Mathias föreläsningar inom ovan områden.

Föreläsning ledarskap Arken Hotel

Ledarskap och emotionell intelligens

Tidsåtgång: 1 h | Minimiantal: 10 pers
En inspirerande föreläsning om ledarskap kopplat till emotionell intelligens. Ge dig och ditt företag chansen att inspireras och bli introducerade till hur detta kan öka motivationen hos medarbetare.

Du får verktyg för att få team att prestera bättre, skapa en djupare sammanhållning och snabbare nå gruppens mål.

Föreläsning mindfulness i arbetet

Mindfulness i arbetet

Tidsåtgång: 1 h | Minimiantal: 10 pers
En inspirerande föreläsning om mindfulness i arbetet. Bli mer effektiv i ditt arbete samtidigt som du ökar glädje och engagemang på jobbet genom stresshantering & mindfulness.

Du kommer få tydlig introduktion, nyttig teoretisk kunskap och konkreta tips på metoder som är starkt förankrade i forskning så att du ser hur mindfulness hjälper dig i arbetet.

Konferensaktivitet föreläsning om tur eller otur

TUR ELLER OTUR

Tidsåtgång: 1,5 h | Minimiantal: 8 pers
En föreläsning och workshop för er som är nyfikna på hur ni kan öka er tur. Vi arbetar utifrån fyra vetenskapliga principer, som visat sig leda till ökad tur. Ni får en allmän inblick i tankesättet samt några konkreta verktyg ni kan använda både i arbetet och privat.
Föreläsning konferens skapa arbetsglädje Arken Hotel

Att skapa arbetsglädje

Tidsåtgång: 2,5 h | Minimiantal: 8 pers
Trött på att fastna i problem? Vill du istället sikta framåt och ta vara på de resurser och goda erfarenheter finns? En föreläsning och introduktion till ett lösningsfokuserat arbetssätt. Lösningsinriktat synsätt är ett positivt, enkelt och effektivt sätt att frigöra energi, möjligheter och kompetens hos grupper och individer.

Målsättningen är att ge deltagarna konkreta verktyg och färdigheter som kan tillämpas direkt.

Vi skräddarsyr era konferensaktiviteter

Oavsett vad ni väljer för typ av aktivitet garanterar vi att göra er vistelse till någonting alldeles extra. Vårt jobb är att bidra till ett annorlunda inslag eller tema som lyfter diskussionerna till en helt annan nivå. Berätta för oss om era önskemål så skräddarsyr vi aktiviteten för er konferens eller kick-off.