Aktiviteter för en lyckad konferens

På Arken Hotel erbjuder vi moderna konferenslokaler i vacker miljö. Addera sedan en rad med aktiviteter, lekar, övningar och mycket annat – och du har garanterat ett lyckat recept på en oförglömlig konferens för dig och dina kollegor.

En kick-off eller konferens fylld med aktiviteter

Starta en säsong fylld med energi från en spännande kick-off. På Arken Hotel erbjuder vi en mängd olika aktiviteter. Efter en dag av stillasittande kan det vara skönt att komma ut och röra på sig. Vad sägs om att bege sig ut med ribbåt på Göteborgs västkust? Eller köra en rolig och kreativ lagaktivitet i form av femkamp på Segway? Vi hjälper er med nästa kick-off eller konferens och skräddarsyr aktiviteter för just ert företag.

Välj bland en mängd aktiviteter:


Avkoppling
Varma källan inomhus Art Garden Spa Arken Göteborg

Entré till Art Garden Spa

Fyra timmar mellan kl. 16 och 20.
Ta med konferensdeltagarna till Art Garden Spa. Ge dem tid att varva ner och ladda batterierna efter en dags konfererande. Skön avkoppling med bad, bastu och gym ingår.
Provning
Ölprovning konferensaktivitet

Ölprovning lokalt eller globalt

Tidsåtgång: 1,5 h | Minimiantal: 8 pers
Porterpedagogen Otto Lundell ger er en snabb genomgång av ölets beståndsdelar och hur bryggandet går till. Välj mellan en guidning genom det nya ölsverige med öl från väldigt lokala bryggerier eller lyssna på en underhållande berättelse om ölets historia i världen. Varför dricker vi som vi gör och vad dricks var?
Visning
Volvomuseum i Arendal vid Arken Hotel & Art Garden Spa

En resa genom Volvos historia

Tidsåtgång: 1,5 h
Vackert beläget med gångavstånd från hotellet ligger Volvo Museum. Där får du följa med på en resa genom Volvos historiska arv, från starten 1927 fram till idag. Personbilar, bussar och lastbilar m.m.
Vy över Arken Hotel & Art Garden Spa
Ute är det nya inne

Utomhusmöten

På Arken Hotel & Art Garden Spa finns det gott om ytor för möten både inne och ute. Ett grupparbete ute på klipporna, eller en lunchpromenad på vårt promenadstråk runt hotellet ger ny sprudlande energi till mötet. Det är enkelt att variera dagen, då allt finns nära tillhands.

Stärk relationer med teambuilding, lekar och övningar

Samspel är en viktig del i varje företagsorganisation. På Arken Hotel hittar du många aktiviteter och övningar kopplade till teambuilding, som passar gruppen som är ute efter att stärka samhörigheten på ditt företag eller organisation. Allt från tävlingar, frågesport, producering av reklamfilm och geocaching står på schemat av övningar som finns att tillgå hos oss.

Grupputveckling
konferensaktivitet dominoeffekten aventi

Dominoeffekten

Tidsåtgång: 2 h | Minimiantal: 10 pers
Utmaningen består av att ni ska bygga varsin del i en bana, som hela gruppen sedan skall sätta samman. Målet är att förflytta en rörelse, ex. rulla en kula från start till mål, liknande en ”dominoeffekt”. Lagen får först skissa hur de ska lösa sin del på bästa och mest kreativa sätt, för att bidra till gruppens gemensamma mål.
Teambuilding
konferensaktivitet reklamfilm aventi

Gör er egen reklamfilm

Tidsåtgång: 2–3,5 h | Minimiantal: 20 pers
Ett pedagogiskt grupparbete som på ett lärorikt och roligt sätt behandlar det ämne ni önskar lyfta fram under ert möte. Det är dessutom en oerhört effektiv teambildningsaktivitet. Lägg därtill att middagsunderhållningen är oslagbar och helt unik i sitt slag.
Samarbete/tävling
konferensaktivitet konferensgåtan aventi

Konferensgåtan

Tidsåtgång: 1,5 h | Minimiantal: 10 pers
Tävlingen går ut på att ni lagvis tävlar mot varandra i olika delmoment. För varje vunnet delmoment ökar lagets chanser för att lösa slutuppgiften och vinna hela tävlingen. Det är blandade utmaningar som väntar er, tankenötter som ska lösas och uppgifter som ska utföras.
Samarbete/tävling
konferensaktivitet Slaget om skatten aventi

Slaget om skatten

Tidsåtgång: 2 h | Minimiantal: 10 pers
Vi startar med en aktion där lagen får bjuda på olika saker som senare kommer ha mer eller mindre betydelse för tävlingen. Därefter startar en mångkamp med varierande grenar där lagen som bjudit på "rätt" saker får fördel i vissa grenar. Med karta och vunna ledtrådar ska lagen sedan göra upp om kampen på skatten.
Samarbete/tävling

Mission completed

Tidsåtgång: 1,5 h | Minimiantal: 10 pers
Lagvis tilldelas ni en ryggsäck och surfplatta. Med hjälp av surfplattan ska ni navigera er till ett 40-tal punkter som har placerats ut i området. Här ställs ni inför varierande uppdrag, allt från logiskt tänkande, kluriga frågor och kreativa uppdrag. Vissa uppdrag kräver även att ni fotograferar eller filmar – allt för att samla så många poäng som möjligt. Akta er för tullzoner, går ni in i dessa drabbas laget av minuspoäng!
Samarbete/tävling

Escape box

Tidsåtgång: 1,5 h | Minimiantal: 10 pers
Ni ska lösa boxens alla utmaningar inom 60 minuter. Jobbar laget bra ihop under press? Har ni bra kommunikation under tidspress? Är laget strukturerat och lösningsorienterat? Boxen är full av spännande gåtor, pussel, kartor, böcker, formler, överraskningar och hemligheter. Det blir en häftig spionjakt som hemliga agenter för Perfect Intelligence.
Skapande

Lådbilsbygge

Tidsåtgång: 2,5 h | Minimiantal: 10 pers
Uppdraget består av att utifrån en noga anpassad utrustning få ihop en lådbil. Här finns möjlighet att dekorera fordonen och lagen får chansen att visa prov på oanade talanger. Efter presentation av bilarna tar den utsedde föraren och ”motorerna” över i den prestigefulla kampen i ett antal heat innan den avgörande finalen väntar. Välkomna till en fartfylld aktivitet!
Samarbete

Ta ton

Tidsåtgång: 1–2,5 h | Minimiantal: 4 pers
På bara två timmar bildar ni en blåsorkester. Ni får lära er att spela saxofon, klarinett, trumpet och trombon. Många tror att det är omöjligt men på bara några minuter är alla igång och spelar blues av Duke Ellington tillsammans, främjar samarbete, utvecklar kreativiteten och stärker självkänslan.
Skapande

Överraskningsmåleri

Tidsåtgång: 2–2,5 h | Minimiantal: 5 pers
Ett överraskningsmåleri ger er konferens en trevlig stund med plats för mingel och småprat under tiden. Kom ifrån stress och press och gör en aktivitet som alla kan vara med på. På ett kravlöst och opretentiöst sätt kommer ni närmare varandra och efter många glada skratt är det lätt att fortsätta umgås. Ingen tävling, bara roligt!

Träning & äventyr


Padel på Arken Hotel & Art Garden Spa i Göteborg
UTMANA KOLLEGORNA I EN PADELTURNERING

Spela padeltennis

Alla dagar kl. 06–23 | Pris: 400:-/timma
Nu kan du spela padel när du besöker oss! Padelbanan hittar du nere i vår trädgård. Kontakta oss för att boka tid eller boka online på matchi.se. Du får du låna rack och bollar gratis när du bor eller konfererar hos oss.
Träning
konferensaktivitet deep bodywork

Deep bodywork

Tidsåtgång: 1 h | Minimiantal: 10 pers
En rolig och effektiv träningsform som bygger på cirkelträning med och utan redskap samt parövningar. Träningen anpassas till gruppens behov och önskemål. Deep Bodyworks funktionella gruppträning är ett bra friskvårds- och teambuildingalternativ för företag. Passet leds av Nino Delgado, fys. tränare, lic. personlig tränare, boxningstränare, cert. massör m. m.
Äventyr
Konferensaktivitet ribbåt

Ribbåt

Tidsåtgång: 1–2 h | Minimiantal: 8 pers
Frisk luft och öppet vatten. Tillsammans tar ni er fram med ribbåt i Göteborgs salta vatten och upptäcker skön natur ute till havs. En ribbåt är en hybrid mellan en konventionell båt och en gummibåt och ett fartfyllt och roligt sätt att ta sig fram.
Äventyr/samarbete

Segway

Tidsåtgång: 1,5–3 h | Minimiantal: 10 pers
Se omgivningen från två hjul och ha fantastiskt roligt på vägen! Efter testkörning körs en femkamp igång som går ut på att laget ska samarbeta och utföra varje gren så snabbt och korrekt som möjligt. En rolig och kreativ lagaktivitet.

Föreläsningar


Ledarskap och emotionell intelligens

Tidsåtgång: 1 h | Minimiantal: 10 pers
En inspirerande föreläsning om ledarskap kopplat till emotionell intelligens. Ge dig och ditt företag chansen att inspireras och bli introducerade till hur detta kan öka motivationen hos medarbetare, få team att prestera bättre, skapa en djupare sammanhållning och snabbare nå gruppens mål.

Mindfulness i arbetet

Tidsåtgång: 1 h | Minimiantal: 10 pers
En inspirerande föreläsning om mindfulness i arbetet. Bli mer effektiv i ditt arbete samtidigt som du ökar glädje och engagemang på jobbet genom stresshantering & mindfulness.

Du kommer få tydlig introduktion, nyttig teoretisk kunskap och konkreta tips på metoder som är starkt förankrade i forskning så att du ser hur mindfulness hjälper dig i arbetet.

Målskillnad – målstyrd eller målstörd

Tidsåtgång: 1 h | Minimiantal: 10 pers
En föreläsning som lägger stor vikt på vad det är som skapar motivation, glädje och energi som i sin tur skapar handlingar som tar oss närmare målet.

Framgångsrika målmodeller och tekniker för att hantera och ännu hellre undvika hinder är tillsammans med mycket annat innehåll i denna föreläsning.

Kommunikation och Samarbete

Tidsåtgång: från 2,5 h | Minimiantal: 8 pers
Vi varvar korta teoripass med roliga problemlösningsövningar och diskussioner, både utomhus och inomhus. Övningarna följs upp med en processgenomgång.

Ni får en inblick i upplevelsebaserad inlärning samt en del tankar och idéer med er hem att utveckla i den egna gruppen.

Att skapa arbetsglädje

Tidsåtgång: 2,5 h | Minimiantal: 8 pers
Trött på att fastna i problem? Vill du istället sikta framåt och ta vara på de resurser och goda erfarenheter finns? En föreläsning och introduktion till ett lösningsfokuserat arbetssätt. Lösningsinriktat synsätt är ett positivt, enkelt och effektivt sätt att frigöra energi, möjligheter och kompetens hos grupper och individer.

Målsättningen är att ge deltagarna konkreta verktyg och färdigheter som kan tillämpas direkt.

Coachande ledarskap

Tidsåtgång: 2–3 h | Minimiantal: 6 pers
Vill du bli bättre på att coacha och motivera dina medarbetare till bättre resultat? Det coachande ledarskapet handlar om att stötta och vägleda medarbetarna åt rätt håll och till nya nivåer. Du får konkreta och tydliga verktyg som du direkt kan använda vid möten, samtal med personal, arbetsgrupper och utvecklingsarbete.

Föreläsningen varvas med korta teorier och övningar.

Konferensaktivitet, föreläsning, tur eller otur

Tur eller Otur

Tidsåtgång: 1,5 h | Minimiantal: 8 pers
En föreläsning och workshop för er som är nyfikna på hur ni kan öka er tur. Vi arbetar utifrån fyra vetenskapliga principer, som visat sig leda till ökad tur. Ni får en allmän inblick i tankesättet samt några konkreta verktyg ni kan använda både i arbetet och privat.

Vi skräddarsyr era konferensaktiviteter

Oavsett vad ni väljer för typ av aktivitet garanterar vi att göra er vistelse till någonting alldeles extra. Vårt jobb är att bidra till ett annorlunda inslag eller tema som lyfter diskussionerna till en helt annan nivå. Berätta för oss om era önskemål så skräddarsyr vi aktiviteten för er konferens eller kick-off.